In navolging van het model met de gouden streep, biedt het Nederlandse autobedrijf VD Akker nu ook een Audi RS6 Avant aan met kenmerkende blauwe streep. Het model is tevens volledig onder handen genomen door het Duitse tuningsbedrijf Mansory. De wagen zag eind vorig jaar voor het eerst het licht, en de lage kilometerstand is iets wat gelijk in het oog springt. Maak kennis met deze prachtige RS6 Avant.

Audi RS6 Mansory aan te schaffen bij VD Akker

De wagen werd voor het eerst opgeleverd op 16 november 2021, de auto is dus reeds een jaar geworden. Het is dan ook niet vreemd dat dit model een bijzonder lage kilometerstand heeft, namelijk 2.000. Door de 22-inch YN.5 velgen die tevens van Mansory zijn – en zijn opvallende Mythoszwarte metallic kleur met toegevoegde blauwe streep rijdt u zichzelf in de kijker bij autoliefhebbend Nederland en ver daarbuiten.

Audi RS6 Mansory

Dat wordt nog maar eens geaccentueerd met het uitgebreide Mansory-pakket. Alles aan het exterieur is gemaakt van hoogwaardig carbon. De kleurencombinatie is perfect op elkaar afgestemd; de remklauwen zijn in dezelfde kleur blauw gedompeld als de streep aan de achterzijde.

600 pk en topsnelheid van 250 kilometer per uur

De RS6 is zowel van binnen als buiten een échte krachtpatser: met zijn 4,0 liter V8-benzinemotor levert het blok zo’n 600 pk en een topsnelheid van 250 kilometer per uur, die met het aanwezige Dynamic Plus Pakket nog kan oplopen naar zo’n 305 kilometer per uur. De wagen is volautomatisch, maar beschikt achter het stuur ook over de befaamde ‘flippers’, die we kennen uit de Formule 1.

Audi RS6 Mansory

Ook van binnen straalt de RS6 één en al sportiviteit uit: aan het interieur is het ’25 Jahre RS Pakket’ toegevoegd, waardoor het interieur bol staat van zwarte en blauwe accenten. Met zijn Valcona-lederen stoelen in honingraat-design met ingebouwde ventilatie- en verwarmingssysteem zit u uiterst comfortabel. In het dashboard vinden we het infotainmentscherm, met mogelijkheid tot verbinden met Bluetooth of de Audi Phone Box, waardoor u naast de aanwezige digitale radio gemakkelijk naar uw favoriete muziek kunt luisteren, wat overigens zeer helder klinkt met het geavanceerde geluidssysteem van Bang & Olufsen. Dit levert een totaalvermogen van zo’n 705 Watt.

De wagen wordt te koop aangeboden voor € 328.450 (nieuwprijs € 347.728). Bekijk de site van VD Akker voor meer informatie, en tik dit pareltje op de kop.