Hoewel de huizenprijzen wel iets lijken te stagneren, stijgen ze nog altijd door het dak heen. Dat geldt niet voor deze monumentale kerk in het Noord-Hollandse Oterleek. Deze staat op Funda namelijk voor ‘slechts’ € 550.000 te koop. Kleine kanttekening: er dient wel een hele hoop te gebeuren.

Kerk op 635 m² perceel en woonoppervlak van 152 m²

Het kerkgebouw ligt op een perceel van 635 m² en beschikt over een totaal woonoppervlak van 152 m². De kerk werd in 1925 gebouwd en beschikt over een aantal saillante details. In desbetreffende omgeving – Heerhugowaard en omstreken – krijgen steeds meer kerken een andere bestemming. Zo ook deze, die door een creatieve nieuwe initiatiefnemer in een handomdraai veranderd kan worden in een prachtig stulpje.

Buiten vallen gelijk de karakteristieke kerkklokken op, allen nog werkend. Ook de riant aanwezige raampartijen springen in het oog.

Hal Kerk

Onder de kerktoren bevindt zich de hoofdentree. Aan de voorzijde is nog een entree te vinden. Middels de trapopgang links belandt u in de kerktoren en op de zolderverdieping, die leidt naar het balkon. Rechts is een bergruimte gerealiseerd. Maar alles draait natuurlijk om de grote kerkzaal van circa 87 m². Deze is prachtig betimmerd met houten lambrisering en het tegelwerk vervaardigd is vervaardigd met handglazuurde tegels.

De glas-in-lood ramen zetten het authentieke karakter van de kerk nog meer luister bij. Aan de achterzijde van het gebouw vinden we consistorie, daar waar de kerkraad vroeger vergaderde. We vinden daar tevens een separaat toilet.

Prachtige tuin op het zuiden

De kerktuin is tevens adembenemend. Aan de rechterzijde is een prachtige tuin te vinden, welke pal op het zuiden ligt. Het kerkhof hoort overigens niet bij de verkoop, deze blijft eigendom van de gemeente Alkmaar.

Kerk Oterleek

Datzelfde geldt voor de hoofdentree, welke ook nog eigendom is van de gemeente. Deze is voor een bedrag van welgeteld € 1 weer van u, op deze manier worden de juridische plooien weer platgestreken.

Bent u op zoek naar een ‘out-of-the-box’-woning in een rustig dorpje, maar toch met alle faciliteiten in de buurt? Bekijk dan hier de Funda-advertentie.