Over het algemeen behoort de zolder niet tot de meeste charmante plek van het huis. Van jongs af aan wordt deze plek in het huis geassocieerd met duisternis, spinnenwebben en spoken. Althans meestal. Daar moet je even voorbij kijken, net zoals Rodolfo Cabrera dat doet. Om punten te scoren bij zijn vrouw, bouwde hij de zolder om tot een inloopkast van jewelste.

Van vervallen zolder tot inloopkast voor vrouwlief

Voordat Carbrera aan het project begon, was de zolder nogal vervallen en zou je aan de hand van de foto’s niet verwachten dat er zo veel ruimte was. De tussentijdse foto toont al een hele verbetering, en aan het eind is het resultaat een prachtige inloopkast op zolder.

De vloer is voorzien van een donkere laminaatvloer, terwijl de kasten voornamelijk witgeklad zijn. Aan beide kanten bevinden zich lades, vakken voor opgevouwen kleren, plaats om kleding in op te hangen en is er een zithoek geplaatst. De trap die naar de zolder leidt is ook meteen aangepast en bestaat nu uit zwevende tredes.

Kosten van de transformatie

De zolder bleef niet onopgemerkt nadat Rodolfo’s dochter Joserin de voor-en-na foto’s project op Twitter plaatste. “Trouwens, mijn vader heeft een kast voor mijn moeder gebouwd op zolder”, tweette ze. Zoals je al verwachtte koste de ombouw de nodige manuren en kosten. Drie weken vallen echter best mee en de materialen kostte tezamen tussen de  $25.000 tot $30.000.

Zolder

Het klusje was redelijk snel geklaard omdat Rodolfo Cabrera namelijk al 15 jaar in de renovatiesector zit en sinds een aantal jaar een eigen bedrijf heeft, genaamd Remodeling & Design LLC., die dit soort ombouwen verrichten. Zijn collega’s schoten hem dan ook te hulp bij dit luxe project.