De Speedtail is de allereerste Hyper-GT van McLaren en werd tijdens de onthulling aangeprezen als de “meest aerodynamisch efficiënte hypercar” van McLaren ooit. De productie werd gelimiteerd tot slechts 106 eenheden en één daarvan wordt op 1 februari 2023 afgehamerd. Veilinghuis Sotheby’s schat de opbrengst tussen de € 2.200.000 – € 2.600.000.

Speedtail, de snelste productieauto van McLaren

De Speedtail werd onthuld op 26 oktober 2018 en bouwt voort op het succes van de F1. Tijdens de introductie werd bekend dat het speciale model zou worden voorzien van een hybride aandrijflijn, een twin-turbo V8-motor die 1036 pk levert, waarmee een snelheid van 403 km/u haalbaar is. Het is daarmee de snelste McLaren tot nu toe.

In 2020 zag deze McLaren Speedtail het levenslicht. Net als bij de F1 is de Speedtail gebouwd rond een lichtgewicht kuip van koolstofvezel en heeft hij dezelfde kenmerkende zitconfiguratie voor drie personen, net als de verticale vliegdeuren. Voor kenners zijn de overeenkomsten overduidelijk, maar uiteraard zijn er technologische en esthetische elementen toegepast. Kenmerkend van de Speedtail is zijn langwerpige carrosserie die aan de achterzijde die doorloopt tot een punt, net zoals de voorzijde.

In combinatie met de centrale rijpositie zorgen ze voor een compromisloze rijervaring als geen ander. “Degenen die de lat nog hoger willen leggen, kunnen de Velocity-modus activeren, die de auto laat zakken en de aerovane-configuratie verandert terwijl de achteruitkijkcamera’s worden ingetrokken, waardoor het silhouet wordt gestroomlijnd voor meer stabiliteit bij hoge snelheden”, schrijft Sotheby’s.

Op maat gemaakte lakafwerking ‘XP Green’

Dit exemplaar bevat een op maat gemaakte McLaren Special Operations (MSO) lakafwerking, met XP Green aan de voorkant die naar achteren vervaagt terwijl het overgaat in zwart, terwijl een oranje krijtstreep contrast biedt. Ook de MSO Bespoke-wielen passen op een harmonieuze wijze bij de rest van de hypercar.

McLaren Speedtail-

Qua bekleding is er gekozen voor Aniline-leer met contrasterende, op maat gemaakte stiksels. Serienummer “030” wordt geveild als onderdeel van van de 10e jaarlijkse uitverkoop van het veilinghuis in Frankrijk, waar ook de laatste Bugatti Chiron, de Bugatti Chiron Profilée, onder de hamer gaat.

Eén geregistreerde eigenaar

Het model kent slechts één geregistreerde eigenaar, waardoor ‘ie in nieuwstaat bevindt, en op het moment van catalogiseren staan er 114 kilometers op de teller. “Een machine die de buitengewone technologie van het heden laat zien en tegelijkertijd een eerbetoon brengt aan de technische uitmuntendheid van het verleden”, aldus Sotheby’s. Inspecteer de auto hier.