Elon Musk heeft het heel bont gemaakt bij Twitter, dat is welbekend. De Tesla en SpaceX-CEO ontsloeg onder meer de gehele top van het bedrijf, en stortte Twitter regelrecht in de chaos. Daar komen nu nog meer problemen bij. De verhuurder van het Twitter-hoofdkantoor heeft Musk en Twitter nu voor de rechter gesleept, naar verluidt zouden zij nog $ 6,8 miljoen aan achterstallige huur tegoed hebben.

Musk en Twitter voor de rechter gesleept door verhuurmaatschappij

Het hoofdkantoor van Twitter is gevestigd in de Amerikaanse stad San Francisco, waar een kantoorpand van zo’n 43.000 m² gehuurd wordt. Volgens verhuurbedrijf, Sri Nine Market Square, heeft Twitter nog geen huur betaald voor de maanden december en januari. Daar zou een bedrag van zo’n $ 6,8 miljoen, omgerekend € 6,3 miljoen, mee gemoeid zijn. Dat is niet het enige. Het verhuurbedrijf eist daarnaast dat de techgigant het onderpand verhoogt van $ 3,6 miljoen naar $ 10 miljoen, om zich op die manier in te dekken.

Vanwege de achterstallige huur heeft de verhuurder al een groot deel van de borg ingenomen. Maar die is volgens hen niet toereikend om de gehele schuld af te lossen. Daarmee is het bedrijf genoodzaakt juridische stappen te ondernemen.

Twitter spreekt de rechtbankdocumenten tegen, en is verder niet bereikbaar voor commentaar. Opvallend genoeg stopte het bedrijf eerder al met het betalen van de huur van andere kantoren. Dat had tot gevolg dat Twitter al uit een pand in Seattle werd gezet. Volgens Musk allemaal om in de kosten te snijden.

Musk voert drastische kostenbesparingen door

Sinds Musk met de scepter zwaait, is de chaos compleet. Vanaf het moment dat de geboren Zuid-Afrikaan met een gootsteen het hoofdkantoor binnen kwam wandelen was het plan al om drastische kostenbesparingen door te voeren.

Musk hield zich aan zijn woord, en ontsloeg vrijwel de gehele Twitter-top. Daarnaast moeten werknemers die nog naar kantoor gaan zelf schoonmaken, gezien de conciërges zijn wegbezuinigd. Volgens medewerkers hangt er een onaangename geur van lichaam en overgebleven afhaalmaaltijden. Daarnaast hebben sommige arbeiders hun toevlucht genomen tot het meenemen van hun eigen rollen wc-papier van huis. Naar verluidt zal Musk binnenkort aftreden als CEO, na een poll die hij zelf op het platform plaatste.

De gifbeker lijkt voor Musk echter nog niet leeg. Hij leende voor de overname van het techbedrijf een bedrag van liefst $ 12,5 miljard. Van dat bedrag zal binnenkort het eerste deel worden ingelost.