Giorgio Armani. Het is één van de meest gerenommeerde en gerespecteerde modeontwerpers van de 21e eeuw. Maar dat zich expertise niet alleen beperkt wordt tot de modebranche, blijkt wel uit een recente samenwerking met The Italian Sea Group. Samen hebben zij namelijk beelden gedeeld van een 72 meter lang superjacht.

Een extraordinaire onthulling van Admiral

Het is overigens niet voor het eerst dat Armani de zee op gaat, want de ontwerper is de eigenaar van onder meer ‘Maine’, een imposant, donkergroen superjacht van 65 meter. Niet onverwachts werd het merendeel van het interieur aan boord ontwikkeld door de eigen interieur-divisie van Armani.

Maar ditmaal heeft de Italiaan met een geschat vermogen van $ 7,4 miljard een jacht voor iemand anders samengesteld. Op een exclusief privé-evenement bij het hoofdkantoor van Marina Di Carrara, werd het jacht ‘Admiral’ onder toeziend oog van zo’n 650 gasten onthuld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Giorgio Armani (@giorgioarmani)

Hoewel Armani zijn best heeft gedaan het jacht zo fraai mogelijk af te leveren, zal hij er zelf niet op varen, want, het jacht is namelijk gekocht door een Griekse cryptokoning. Zowel Armani als The Italian Sea Group blijft discreet, dus het is vooralsnog onbekend wie deze Griek precies is.

”Dit zeer stimulerende project heeft me in staat gesteld om met Armani/Casa op maat gemaakte ruimtes te creëren – zoals op maat gemaakte kleding – met hetzelfde vakmanschap toegepast op de keuze van materialen, details en productie”, aldus Giorgio Armani.

Tijdens de ontwerpfase paste de Italiaan de ‘less is more-filosofie’ toe. Hierdoor beschikt het interieur over een rustige uitstraling wat aansluit bij de stille zeeën. De vloeren bestaan uit gepolijst marmer met gouden accenten, dit geeft de vloeren een sprankje glamour. Hiernaast is er ook af en toe gebruik gemaakt van donker hout, wat zorgt voor een prettig contrast.

Dek jacht Giorgio Armani

Foto: The Italian Sea Group

Zodra u het jacht binnenloopt treft u de hoofdsalon met een formele eethoek aan. Na een heerlijk diner met uw amices kunt u plaatsnemen op de zitplaatsen om lekker te loungen. Het pronkstuk van het jacht is toch wel echt het bovendek, waar u getrakteerd wordt adembenemende uitzichten. Daarnaast beschikt het superjacht over een fitnessruimte, een strandclub en een massageruimte. Al met al genoeg voorzieningen om compleet tot rust te komen.

“Giorgio Armani staat synoniem voor tijdloze elegantie en verfijning, en zijn stilistische visie heeft ook onze stilistische gevoeligheid vergroot. Dit nieuwe jacht zal naar verwachting worden gepositioneerd als een stilistische benchmark, gezien de talloze opmerkingen en groeten die we hebben ontvangen van verschillende spelers in de industrie”, schrijft Giovanni Costantino, oprichter en CEO van The Italian Sea Group. “Dit bevestigt daarom ons bedrijfsmodel, dat tot doel heeft elk detail aan te passen om elk van onze werken uniek te maken, in overeenstemming met de visie en wens van elke eigenaar.”

Toekomstplannen

De Admiral is niet de enige jacht die de Italiaan in samenwerking met the Italian Sea Group gaat afleveren. Er komt nog een tweede jacht en aangezien de Admiral binnen een mum van tijd werd verkocht, zal het niet moeilijk zijn om een andere koper te vinden. Of er in de toekomst nog meer jachten komen is nog maar de vraag, maar geen zee is te hoog. Het jacht zal pas volgend jaar gereed zijn om te water te worden gelegd.

Wilt u de onthulling zien van het jacht? Zie de video hieronder!