Hoewel Tate tot voor kort Roemenië op het schild hees en omschreef als een fantastisch land, zal dat momenteel wel anders zijn. De Britse influencer, bijgenaamd Top G, zit naar eigen zeggen onterecht vast en zijn voorarrest is al tweemaal verlengd sinds hij nét voor het nieuwe jaar begon werd opgepakt door de DIICOT, een speciale eenheid van de Roemeense politie. Hij wordt samen met zijn broer, Tristan, en twee Roemenen verdacht van verwachting, mensenhandel en ze zouden een belangrijke rol spelen binnen een criminele organisatie.

Miljoenen van Andrew Tate zijn geconfisqueerd

Om slachtoffers te compenseren hebben Roemeense autoriteiten inmiddels € 3,7 miljoen aan bezittingen van Andrew Tate geconfisqueerd, waaronder een elftal aan (sport)wagens, maar ook horloges en geldbedragen in verschillende valuta’s.  Volgens Tate is de complete operatie doorgestoken kaart en hij zegt dat er “geen gerechtigheid” bestaat in Roemenië.

Vorige week werden Tristan en Andrew Tate overgeplaatst en konden we een glimp van ze opvangen. Ze ogen wat verslagen en gezichtshaar neemt langzamerhand hun gezichten over. In zijn gevangenispleidooi zegt Andrew dat de omstandigheden waarin hij wordt vasthouden erbarmelijk zijn: “Kakkerlakken, luizen en bedwantsen zijn mijn enige vrienden.”

Aangezien hij hoogstwaarschijnlijk nog wel even achter slot en grendel zal zitten, heeft hij voldoende tijd om na te denken over van alles en nog wat. Hij heeft zelfs besloten zijn testament aan te passen. “Ik heb mijn testament bijgewerkt vanuit de gevangenis”, schrijft de beheerder van zijn Twitter-account op social media. “Ik zal 100 miljoen doneren om een ​​liefdadigheidsinstelling te starten om mannen te beschermen tegen valse beschuldigingen.” Hij is onduidelijk of hij spreekt over euro’s, dollars of ponden.