In 2019 werd het bedrijf Amslux opgericht door drie Amsterdamse vrienden. Een bedrijf die profvoetballers helpen vergaren met alles wat hun hartje maar kan begeren. Van de meest exclusieve horloges en kleding tot aan huwelijksaanzoeken en extravagante vakanties. Niets is té gek. Wat de voetballers ook maar wensen, de jongens van Amslux zorgen dat het geregeld wordt.

Wat doet Amslux?

Ryan Gravenberch, Brian Brobbey, Cody Gakpo en Jurriën Timber: het is maar een kleine greep uit het klantenbestand van de drie twintigers. Hoe het allemaal begon? Emmanuel Ntow, Mitchell Spel en Ward Strüwer hebben zelf talloze spelers via Instagram benaderd. Van die naar schattingen duizend spelers die werden benaderd, hapte er eentje toe – van wie ze de naam niet noemen – en zo is het balletje gaan rollen en bouwde ze het uit tot een succesvol bedrijfsmodel.

Tegenwoordig hoeven de oprichters niemand zelf meer te benaderen, want menig profvoetballer weet hen te vinden. Op het moment van schrijven hebben de Amsterdammers met zo’n 150 voetballers zaken gedaan.

“Meer dan alleen een Football Lifestyle Management, we hebben een 360-graden lifestyle-aanbod ontwikkeld dat wordt gedicteerd door de behoeften en wensen van onze leden”, schrijft Amslux op hun website, waar ze tevens merchandise op verkopen. “Naast het bieden van op maat gemaakte toegang en dagelijkse assistentie, hebben we teams om alles te beheren, van reizen tot horloges tot aanbiedingen voor aanbevelingen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door amslux (@amslux)

Wat voor verzoeken krijgen de Amsterdammers verder dan van de profs? Dat kan je zo gek niet bedenken en de drie vliegen vandaag de dag dan ook hele wereld over voor de meest exclusieve aanvragen.

Het regelen van vakanties met alles erop en eraan is iets wat ze regelmatig doen. Denk aan een reservering bij een luxe restaurant of een dagje op een buitengewone jacht. Emmanuel vertelt: “Dan zijn ze in Ibiza met z’n allen en zeggen ze: die jongens hebben voor mij deze vakantie geregeld of een jacht. Dan sturen ze een nummer door. Dan ga je van twintig spelers naar vijftig, naar honderd, ga zo maar door.”

De meeste krankzinnige verzoeken

In een ander voorbeeld liet een cliënt twee vrouwen overvliegen en toen zij eenmaal geland waren kwamen ze het land niet in. Wat bleek, de vrouwen werden gezocht door Interpol. De cliënt kon er achteraf gelukkig wel om lachen, maar het heeft hem wel flink wat geld gekost.

Eerder dit jaar hebben de drie nog een zeer exclusief Rolex horloge opgehaald voor één van hun klanten. Het uurwerk bleek nog geen week eerder gebouwd. Mitchell heeft een lach op zijn gezicht tijdens een video interview met AT5: ”Mooi klokkie, vers van de pers.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door amslux (@amslux)

Stay humble

De jongens verdienen inmiddels flink geld aan hun business en ze blijven maar groeien. De drie ontmoeten de ene na de andere grote ster en zijn dan ook van harte welkom in skyboxen door heel Europa. Zo blijkt maar weer, een brutaal mens heeft de halve wereld. Toch vinden ze dat ze bescheiden moeten blijven, of zoals ze zelf zeggen: ”Gewoon humble blijven.”