Jake Paul vs. Tommy Fury ‘The Truth’. Het was een gevecht waar al maanden reikhalzend naar uitgekeken werd. Fans van beide vechters hadden konden niet wachten totdat deze twee titanen de boskring in zouden stappen en het tegen elkaar zouden opnemen.

Jake Paul neemt het op tegen het broertje van Tyson Fury, Tommy

De sfeer in de arena was opwindend, met schreeuwende en juichende fans en bezoekers, waaronder Cristiano Ronaldo, toen de twee vechters zich een weg baanden naar de ring. Het zou een gelijkwaardige bokspartij worden, waar beide vechters rake klappen te verduren kregen. Maar er kan er maar één de winnaar zijn.

Jake Paul vergaarde een enorme hoeveelheid bekendheid op het videoplatform YouTube, waar hij vooral pranks en vlogs uploadde. Echter besloot hij een carrièreswitch te maken. Hoewel men hem nog steeds kan vinden op YouTube en kan horen in podcasts, staat hij meerdere malen per week in de sportschool, want hij heeft het ondertussen al een aantal keer opgenomen tegen verschillende, bekende boksers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tommy TNT Fury (@tommyfury)

En dat gaat het hem goed af: zes bokspartijen lang bleef hij ongeslagen. Echter geldt hetzelfde voor zijn nieuwste tegenstander: de 23-jarige Tommy Fury, de jongere broer van zwaargewicht-kampioen Tyson Fury. Hij had een record van 7 overwinningen en geen verliezen, waarvan vier via knock-out.

De twee zijn dus op papier aan elkaar gewaagd en dat bleek ook in de realiteit zo te zijn. Fury en Paul vochten meer dan acht slopende rondes, waardoor de juryleden in een split-desicion een winnaar moesten kiezen. Diegene met de meeste punten bleek uiteindelijk Fury te zijn, die zichtbaar geëmotioneerd raakte na het verlossende woord.

Drake verliest

De grote verliezer van de avond was Paul, maar ook diegene die geld op de Amerikaan hebben ingezet sliepen waarschijnlijk niet zo lekker als doorgaans. Waaronder rapper Drake, die al een tijd bevriend is met de voormalig YouTuber. De Canadees was een Bitcoin-weddenschap aangegaan en had $ 400.000 ingelegd, denkende dat Jake zou winnen. Als hij had gewonnen zou Drake namelijk $ 1,44 miljoen rijker zijn geweest, maar dat is voor hem helaas niet het geval.

Weddenschap Drake - Jake Paul

Drake staat ondertussen bekend om zijn sportweddenschappen: hij heeft al meerdere keren geld verloren door te wedden, zoals op het gevecht van de mixed martial artist Jorge Masvidal, waar hij $ 275.000 verloor, en toen Charles Leclerc de Grand Prix van Spanje niet won verloor de rapper nogmaals $ 234.000 aan bitcoin. Ondertussen worden er op het internet grappen gemaakt over zijn verliezen, die worden omgedoopt tot de ‘Drake Curse’.

“Sorry Drake, ik zal in de herkansing winnen.”

“Dit is de schuld van Drake!”, zei Jake Paul al lachend na het gevecht. “Drake, bro, hoe kun je me dit aandoen?” Echter maakte de bokser snel duidelijk dat het een grapje was. “Nee, het is mijn schuld. $ 400.000 is niks voor hem, hij heeft eerder al veel meer geld verdient door op mij te wedden. Hij zal nu ongeveer even staan. Sorry Drake, ik zal in de herkansing winnen.”