Salar Azimi. Hij vluchtte samen met zijn familie uit het totalitaire Iran, maar is inmiddels een succesvolle ondernemer in Nederland en geniet van zijn status als ‘multimiljonair’. Hij woont in een kasteel in het Zeelandse Aardenburg (waar Pure Luxe een rondleiding door kreeg) en wie daar langsrijdt, zal de ene na de andere luxe- of sportauto bemerken.

Salar Azimi’s Lamborghini Urus Performante

Hoewel Salar Azimi geregeld in de schijnwerpers staat en de aandacht maar al te graag naar zichzelf toetrekt, onderneemt hij samen met zijn broer, Sasan. Samen hebben ze een indrukwekkend wagenpark bijeengespaard en het nieuwste lid, is de nieuwste editie van de Lamborghini Urus, de Performante-editie. Gewoontegetrouw haalde de Iraans-Nederlandse zakenman zijn gouden champagnegeweer te voorschijn om ‘m tijdens het ophalen daadkrachtig te dopen, zoals te zien in de onderstaande TikTok-video.

@salarazimi.official Nieuwe Lamborghini! #lamborghini #salar #salarazimi #miljonair #feesten ♬ origineel geluid – Salar Azimi

“We kochten deze voor € 350.000. Maar meteen bood een andere liefhebber ons € 430.000 voor de wagen.”

De meeste Lamborghini-klanten moeten nog wel een tijdje geduld opbrengen voordat ze hun beestachtige SUV kunnen ophalen, maar de gebroeders Azimi konden afgelopen weekend de sleutels al in ontvangst nemen.

“Eigenlijk is dit vooral voor mijn broer Sasan”, zegt Salar tegen de Provinciale Zeeuwse Courant. “Hij is dol op auto’s. Voor mij is een auto eigenlijk een blik ijzer dat van A naar B rijdt. Maar mijn broer heeft er een passie voor. Ik zal je zelfs meer zeggen. Ik zag net de de bestelbonnen en daaruit bleek dat we nog twee nieuwe Lamborghini’s en een nieuwe Maserati (MC 20 Cielo, red) hebben besteld.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Salar Azimi (@salarazimi.official)

Ferrari Purosangue op de bestellijst

Maar daar houdt het nog niet bij op, want het geld klotst tegen de plinten bij huize Azimi. Voorlopig is het onmogelijk om een Ferrari Purosangue te bestellen, maar Salar Azimi was precies op tijd en heeft de eerste SUV van het Italiaanse sportmerk besteld. Een met 725 pk en 716 Nm koppel en een vraagprijs van rond de € 390.000.

Goed. Laten we de aandacht weer even terugbrengen naar de Urus Performante. De Urus, waarvan er inmiddels meer dan 20.000 zijn gemaakt, is verantwoordelijk voor 61 % van de omzet van het bedrijf en om voort te bouwen op het succes, werd een aantal maanden terug de Performante-versie van de Urus aangekondigd.

Maar wat mag Azimi qua performance verwachten van een auto van € 350.000? Wel, de Urus Performante heeft nu 666 pk en 850 Nm, waarvan het laatste getal gelijk is aan dat van de normale Urus. De prestaties schelen dan ook niet veel van elkaar en de topsnelheid is zelfs gelijk gebleven: 306 km/u. Wel accelereert de Performante vanuit stilstand 3 seconden sneller naar de 100 km/h, namelijk in 3,3 seconden in plaats van 3,6.