Beeldend kunstenaar Joseph Klibansky, die zichzelf echter liever laat omschrijven als artiest, is sinds kort de trotste eigenaar van de nieuwe Range Rover Sport 2023. De boezemvriend van Rico Verhoeven geldt hiermee als één van de eerste 15 eigenaren van deze gloednieuwe SUV in Nederland. De desbetreffende Range Rover heeft een rode lak, forged carbo fibre, een chique interieur met wit leer en een flink prijskaartje.

Nieuwe aanwinst van Joseph Klibansky zit onder het forged carbo fibre

Naast zijn passie voor kunst, krijgt Klibansky het warm van alles waar maar een motor in zit. Dat baseren we op het feit dat zijn wagenpark bestaat uit een aantal opmerkelijk (sport)wagens. Zo heeft hij onder andere een witte Ferrari 458 Italia, McLaren 600LT, Mercedes-AMG GT C en een McLaren 765LT Spider tot zijn beschikking gehad.

Maar binnenkort zal hij de meeste kilometers gaan slijten in de nieuwste versie van de Range Rover Sport 2023, die garant staat voor een nieuwe definitie van sportieve luxe. De auto is nog breder, langer en hoger dan ooit. Volgens Land Rover begint comfort bij goed zitten, waardoor de stoelen van Joseph’s nieuwste Range Rover elektrisch verstelbaar zijn en uitgerust zijn met een geheugen- en massagefunctie. Ook achterin is er meer comfort voor de passagiers gerealiseerd ten opzichte van de vorige generatie mede dankzij geoptimaliseerde zitplaatsen.

Wij begrijpen wel dat als Joseph op bestemming is hij nog even wat langer in de auto blijft zitten. Ook achterin is er meer comfort voor de passagiers ten opzichte van de vorige generatie. Dit heeft te maken met de geoptimaliseerde zitplaatsen. Deze zitplaatsen zijn speciaal naar het menselijk lichaam ontworpen en beschikken over 31mm extra beenruimte en 20mm extra knieruimte.

Nooit meer last van een nare geur in de auto dankzij de Cabin Air Purification Pro. De PM2.5 filter en nanoeTM X-technologie zorgt ervoor dat geuren, bacteriën en allergene als sneeuw voor de zon verdwijnen. Zo hoeft Joseph zich nooit druk te maken of zijn auto wel oké ruikt en kan hij met een gerust hart passagiers meenemen. Want hij wil zijn nieuwe statige SUV natuurlijk aan iedereen, maar dan ook iedereen, showen.

De nieuwe variant van de Range Rover Sport bevat maar liefst 29 speakers, inclusief Active Noise Cancellation én een nieuwe subwoofer. Dat zullen er vast genoeg zijn voor Joseph om zijn favoriete nummer hard af te spelen, onderwijl alle potentiële rijgeluiden worden geëlimineerd.

Specificaties van de Ranger Rover Sport 2023 

De kunstenaar is dagelijks bezig met kleuren, compositie en vormen, waardoor het uiterlijk van de auto waarschijnlijk de doorslaggevende rol was tijdens de aanschafprocedure. De glimmend rode SUV bevat moderne, sportieve lijnen en is daarnaast ook uitgerust met een opvallende grille.

Naast dat de auto er natuurlijk prachtig uitziet is hij ook enorm krachtig. De hybride aandrijving combineert een 3,0-liter zescilinder benzinemotor met een 105 kW elektromotor en een 38,2 kWh-accu, wat resulteert in een vermogen van 510 PK. Daarmee accelereert de stijlvolle, glanzende SUV van 0 naar 100 km/h in slechts 5,3 seconden en heeft een topsnelheid van 242 km/h. Al met en al kunnen we wel stellen dat de nieuwe auto van Joseph Klibansky een echt bakbeest is.

Wij als fervent autotesters begrijpen volkomen dat Joseph Klibansky gevallen is op deze vierwieler van Britse makelij. De comfort en de prestaties van de auto hebben ervoor gezorgd dat Joseph verliefd is geworden op de auto, maar om ‘m te toe te eigenen, heeft hij wel flink voor in de buidel moeten tasten. De nieuwe aankoop van Joseph kostte maar liefst €153.398 euro. Uiteraard niet niets, maar wel een echte investering waar hij nog jarenlang profijt van zal gaan hebben.

Mocht u de complete auto nog een keer goed willen bekijken, dan kunt u onderstaande video van Land Rover bekijken.