De wereldberoemde formule-1 coureur Lewis Hamilton is deze keer in een vaartuig gestapt in plaats van een razendsnel voertuig. Samen met Olympisch snowboarder Shaun White is hij op verkenningsexpeditie gegaan in Antarctica. Op het superjacht ‘Octopus’ van wijlen Paul Allen om precies te zijn. Dit jacht wordt aangeboden voor charterdoeleinden voor maar liefst $ 2,2 miljoen per week!

Lewis Hamilton op vakantie met superjacht van Paul Allen

Een spectaculaire ervaring. Zo kunnen we de reis op deze 126-meter lange jacht naar Antarctica wel omschrijven. De adembenemende landschappen, de wilde dieren, maar ook het feit dat dit het minst onderzochte continent ter wereld is maakt het perfect voor skitochten, ijsonderzoeken en poolduiken. Vraag maar aan Wim Hof.

Het maakt dat het de meest onvergetelijke excursie ooit is, en dat doen de sportfanaten ook merken op hun sociale media. Zo heeft Shaun White een video geplaatst op zijn Instagram van hoe hij in het ijskoude water duikt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Shaun White (@shaunwhite)

De reis is beschikbaar om zelf mee te maken

Verder verschenen er fantastische foto’s van jachtmakelaar Camper & Nicholsons International, die de reis op deze superjacht mogelijk maken. De foto’s tonen het interieur en exterieur van de jacht in combinatie met het ijskoude landschap van Antarctica wat resulteerde in een reeks magische en betroverende sfeerbeelden.

Er is plaats voor wel 12 man aan boord en is een 4D-bioscoop, tafeltennistafel, een fitnessruimte, een smoothiebar, haar- en massagesalons en een grote bibliotheek compleet met een ethanolhaard.

Octopus jacht

Verder kan er op de website meer informatie gevonden worden over de reis zelf. Zo vertellen ze wat er per dag gedaan zal worden, wat ongeveer neerkomt op pinguïn- en walvisspotten, wandelen door het vaste land en andere spectaculaire ervaringen.

Heeft u zelf interesse om deze prachtige reis mee te maken? Voor mensen die een bedrag met genoeg nullen op de bank hebben staan is de reis te boeken via Camper & Nicholsons voor $ 2,2 miljoen, wat omgerekend naar euro’s uitkomt op zo’n € 2 miljoen.

Octopus jacht