Een gloednieuwe tv? Leuk! Kabels? Minder leuk. Die mening delen ze ook bij LG en daarom hebben ze daar een oplossing voor verzonnen. Op de CES-beurs in Las Vegas, de grootste techbeurs ter wereld, introduceerde het Zuid-Koreaanse bedrijf de LG OLED M3, een volledig draadloze televisie, waarvan de grootste versie van 97-inch.

’s Werelds eerste draadloze OLD-televisie

Dan ziet uw interieur er waanzinnig uit, maar hangen uit de televisie een aantal draden naar het dichtstbijzijnde stopcontact. Dat ziet er natuurlijk niet uit. LG gebruikt Zero Connect-technologie om dat scenario uit de weg te gaan. Allerlei techmerkren zijn hiermee aan het experimenten, maar voor nu blijven bij de 4K-tv van LG.

LG OLED-tv

De draadloze technologie in het apparaat zorgt er in feite voor alle real-time video- en audio-uitzendingen tot 4K 120Hz. Het paradepaadje is het scherm van 97-inch, maar er komen in de toekomst ook varianten van 77 en 83-inch. Vanwege het minimalistische ontwerp past het scherm in haast ieder interieur.

“In tegenstelling tot conventionele tv’s, waarbij alle invoerpoorten voor het aansluiten van externe apparaten zich aan de achterkant of zijkanten bevinden, wordt de M3 geleverd met een aparte Zero Connect-box die video- en audiosignalen draadloos naar het 97-inch bioscoopscherm van LG stuurt”, schrijft LG in een persbericht. Ze omschrijven de televisie als een “verbluffende prestatie op het gebied van technologie en design”.

Het scherm is uitgerust met meerdere poorten voor het aansluiten van veelgebruikte HDMI-apparaten, zoals kabel-/satelliet-settopboxen en gameconsoles en voor een krachtige audio-ervaring is er draadloos verbinding maken met compatibele soundbars mogelijk.

Hoewel LG geen exacte releasedatum wereldkundig heeft gemaakt, melden ze dat de leveringen plaats zullen vinden in de tweede helft van dit jaar. Ook worden er nog geen prijzen genoemd, maar volgens bronnen wordt ‘ie gepositioneerd tussen de OLED G3 en de 8K-modellen van het merk, dus al gauw duizenden euro’s.