Voormalig Ajax-middenvelder en Marokkaans-international Hakim Ziyech is momenteel het gesprek van de dag. Alleen papierwerk van zijn huidige werkgever Chelsea was nog nodig om zijn transfer naar het PSG van Messi, Neymar en Mbappé, maar de Britse club verzuimde om de juiste contracten op tijd op te sturen, waardoor de transfer is afgekaatst.

Hakim Ziyech definitief niet op weg naar Paris Saint-Germain

De Franse journalist Bruno Salomon suggereert dat Chelsea maar liefst driemaal keer de verkeerde documenten opgestuurd, terwijl L’Equipe zegt dat het systeem van de Franse Pro League (LFP) was gecrasht. Nota bene op Deadline Day. Wat de reden ook is, een transfer zit er niet meer in.

“Het is voorbij. Hakim Ziyech gaat NIET naar Paris Saint-Germain, deal mislukt – kansloos nadat het beroep is afgewezen door LFP”, schrijft transferexpert Fabrizio Romano. “Paris Saint-Germain, letterlijk woedend over de situatie met Chelsea nadat de contracten te laat waren ondertekend. Ziyech, meer dan teleurgesteld.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 433 (@433)

Mogelijke terugkeer naar Ajax

Voordat er geruchten opdoken dat hij mogelijk naar de Franse voetbalclub uit de hoofdstad Parijs zou gaan, hield men het voor mogelijk dat hij zou terugkeren naar Amsterdam, waar hij nog altijd de sleutels heeft van een luxe appartement in de hoogbouwwijk de Zuidas. Tevens werd zijn Rolls-Royce Cullinan Mansory gespot op de P.C. Hoofstraat, waardoor Ajacieden een terugkomst al voor ogen zagen, maar hij zal, tegen zijn zin in, aan Chelsea verboden blijven die in 2020 € 40 miljoen voor hem betaalde.

Penthouse in het hart van economisch Amsterdam

Omdat Hakim Ziyech als profvoetballer niet langer dan een aantal dagen op dezelfde plek is, is zijn Amsterdamse appartement in de verhuur gezet. Dé kans om te proeven hoe een profvoetballer leeft. Het penthouse, if you will, op de 19e etage telt een oppervlak van 286 vierkante meter en bestaat onder meer uit drie slaapkamers, twee badkamers en de typische inrichting van een voetballer met een reusachtige bank, een open haard en een strakke, moderne afwerking, alsook de meubels.

Hakim Ziyech-02

In de master bedroom is een luxueuze regendouche aanwezig, een sauna en een whirlpool. Uiteraard is het appartementencomplex, buiten twee terassen om, voorzien van de broodnodige faciliteiten, zoals een fitness- en healthclub, een inpandige parkeergarage en een zwembad. De oorspronkelijk vraagprijs was vastgesteld op €1.995.000, maar Ziyech heeft vast een aantal sterke onderhandelaars in zijn netwerk, want de Chelsea-speler betaalde een ton onder de vraagprijs.

De huurprijs van zijn woning bedraagt maar liefst € 8.900 per maand, bovenop een waarborgsom van € 17.800. Bekijk de foto’s op Bekende Buren of u het er voor overheeft.

Hakim Ziyech-02