Over smaak valt niet te twisten, maar we kunnen ons goed voorstellen dat u hier niet de weg mee op wilt. Mansory heeft keer op keer laten zien dat ze afwijken van de huidige trends, maar deze ‘Linea D’Oro Unique Edition One of One’ is zo speciaal, dat er, zoals de naam al suggereert, slechts één exemplaar van gebouwd is. En misschien is dat maar beter ook.

Mansory Rolls-Royce Cullinan bezaaid bladgoud

Nadat u de blauw-zwarte kleursamenstelling tot u heeft genomen, kwam u vast pas tot de realisatie dat onder de kleuren en het bladgoud een Rolls-Royce Cullinan schuil is gehouden. Zo niet, moge het bij dezen duidelijk zijn. Het lijkt op de GTA-creatie van een basisschool-kind, maar dit is toch echt het eindproduct van de gerenommeerde tuner uit het Duitse Brand.

De bodykit heeft Mansory al op een eerdere Cullinan geplaatst en deze kleurovergang (helder turquoise en schaduwzwart) bestaat ook al, zoals op deze G-Klasse met 850 pk, maar wat deze editie onderscheid van alle andere SUV’s, zijn de vlokken van bladgoud die rijkelijk gestrooid zijn over het exterieur én het interieur van deze gelimiteerde Cullinan. 24-karaats bladgoud welteverstaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MANSORY (@mansory)

En uiteraard kan een hoop koolstofvezel niet uit bleven. We zijn veel van ze gewend, maar dit keer beperken ze dit lichtgewicht materiaal slechts tot de motorkap, plus een aantal elementen in de cabine.

Vermogenstoename

Mansory heeft zich uiteraard niet beperkt to alleen het gouden opsmuk, ook hebben ze de motorkap opgezet en zijn ze aan de haal gegaan met de twin-turbocharged V12-motor.

Waar de aandrijflijn in de doorsnee Cullinan 571 pk en 800 Nm koppel levert, heeft Mansory de cijfers opgekrikt naar 610 pk en 950 Nm koppel. Mede hierdoor wordt de maximum snelheid verhoogd tot 280 kilometer per uur en qua accelereren brengt het luxieuze hok op wielen u in vijf tellen richting de 100 km/h.