Tel Aviv is een ongekend bruisende stad en zit vol met cultuur. Uitermate geschikt voor een welverdiende vakantie, mede dankzij de directe ligging aan de Middellandse Zee. Ook voor de luxepoezen onder ons.

5-sterrenhotel The Jaffa in Tel Aviv

De tweede stad van Israël is namelijk rijk aan gastronomische restaurants, authentieke bouwstijlen, spa’s én luxueuze hotels. In deze publicatie richten we ons voornamelijk op de laatstgenoemde. Op loopafstand van zowel een handjevol leuke wijken én het strand, is namelijk The Jaffa, a Luxury Collection Hotel, gesitueerd. In 2021 werd het hotel door Condé Nast Traveler 2021 uitgeroepen tot “een van de beste hotels in het Midden-Oosten”.

Hoewel het van origine diende als een Franse ziekenhuis, is het 19e-eeuws complex onderworpen aan een 10 jaar durende transformatie – “met behoud van het erfgoed van het gebouw” – en is het tegenwoordig een oogverblindend 5-sterrenhotel. Misschien wel de meest luxe van de gehele stad. Het hotel beschikt over 120 voortreffelijke kamers en suites, terwijl gasten zich in de watten kunnen laten leggen door de hotelmedewerkers, evenals door gebruik te maken van alle waanzinnige faciliteiten.

Zo kunt u uw smaakpapillen laten trakteren door de chef-koks bij Golda’s of wilt u liever helemaal tot rust komen in de L.RAPHAEL Spa? De keuze is aan u. Of doe een kopje onder in het buitenzwembad, sport in het ultramoderne fitnesscentrum en sluit de dag af met een potje backgammon in de lobby. “Zijn grootse, knappe uiterlijk wordt geëvenaard door chique restaurants, stijlvolle cocktailbars en een ontspannen zwembad waar u kunt ontsnappen aan de drukte van de stad”, aldus een recensent van The Telegraph.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Jaffa (@thejaffahotel)

Alle kamers staan garant voor een panoramisch uitzicht op de 4000 jaar oude haven, de Middellandse Zee en de ondergelegen binnenplaats. Verder zijn de kamers uitgerust met op maat ontworpen meubels, een balkon, royale badkamers en een fijn, groot bed.

18e-eeuwse kerk getransformeerd tot bar en lounge

Ongetwijfeld meer dan genoeg om uw aandacht te trekken, maar we hebben het beste voor het laatst bewaard. Wat ons betreft is de meest in het oog springende ruimte de Jaffa de Chapel Bar and Lounge, een 18e-eeuwse kerk die zorgvuldig is gerestaureerd en hedendaags geldt als de bar en lounge van het Israëlische hotel.

De ouderwetse kenmerken zijn nog duidelijk waarneembaar: glas-in-loodramen, gewelfde plafonds en sierlijke ontwerpdetails. Daarbovenop wordt locatie ’s nachts omgetoverd tot een exclusieve nachtclub.

Heeft u wel oren naar een overnachting? Snappen we. Neem in dat geval contact op met The Jaffa via de officiële website.