In Panama kan u letterlijk in de bomen verblijven: het privé-eilandresort Nayara Bocas del Toro heeft twee boomhutten onthuld waar u boven op het weelderige tropische regenwoud kunt slapen.

15 meter hoge suites midden in het tropische regenwoud

Het tropische resort was vorig jaar al in het nieuws wegens het introduceren van  ’s werelds eerste verhoogde strand. Maar nu worden de accomodaties letterlijk naar grotere hoogtes getild. De 15 meter hoge suites zijn de eerste van vijf die debuteren en zijn ontworpen door Ibuku, een architectenbureau op Bali dat is opgericht door Elora Hardy.  Het bureau staat bekend om het bouwen van duurzame bamboestructuren, wat ze vooral deden in Indonesië. Dit is het eerste project dat dit bedrijf in Midden-Amerika heeft opgezet.

De verbazingwekkende verblijfplaatsen zijn toegankelijk via een wenteltrap en zijn uitgerust met plafonds van zes meter hoog, woonkamers in de open lucht en kamerhoge ramen. Er zijn ook buitendouches en badkuipen waar je je tussen de tropische elementen kunt afspoelen. Het hele resort is ‘off-the-grid’, maar deze eco-bewuste woningen halen al hun energie uit de zon, terwijl gezuiverd regenwater wordt gebruikt om te drinken. Ook is er roomservice aanwezig via een katrolsysteem dat sociale interacties tot een minimum beperkt.

Bocas del Toro

Foto: Nayara Bocas del Toro

Ook is er genoeg te doen op dit exotische resort. Zo is er een zoetwaterzwembad aanwezig van wel 22 meter, een 100 jaar oud Elephant House-restaurant en ook het drijvende strand is een locatie om niet te vergeten tijdens de vakantie.

Gebouwd van bamboe en hardhout

“Elk ontwerp heeft onze gastervaring in gedachten en onze nieuwe boomhut is daarop geen uitzondering”, zegt Scott Dinsmore, algemeen directeur van Nayara Bocas del Toro. De boomhutten zijn gemaakt van lokaal geoogst bamboe, naast bijna 20 soorten teruggewonnen, 500 jaar oud hardhout. De laatste is afkomstig uit de bossen die onder water kwamen te staan ​​tijdens de aanleg van het Panamakanaal. “Als je hout zo lang in water onderdompelt, wordt het sterker en weerstaat het op prachtige manieren”, legt Hardy uit aan The New York Times.

Boomhutsuite

Als u interesse heeft in het bezoeken van deze prachtige accommodatie in Panama, dat kan! De boomhutten zijn beschikbaar voor $ 1.300 per nacht in het groene seizoen en $ 1.500 per nacht in het hoogseizoen. Dit komt neer op € 1.200 – € 1.400. Reserveren kan via de website.