Als supercar-eigenaar laat u wellicht niet zomaar iedereen achter het stuur krijgen van hetgeen waar uw zuurverdiende geld aan op is gegaan. Echter kiezen de meesten er toch voor om gebruik te maken van valetparking zodra dit wordt aangeboden. Onlangs ging dat gruwelijk mist toen een medewerker een Lamborghini tegen een andere Lamborghini aanreed van nota bene dezelfde eigenaar.

Lamborghini Aventador Ultimae Roadster en een Lamborghini Aventador Ultimae Coupé

Hoewel het voorgeval soweiso al pijnlijk is, zijn het tot overmaat van ramp niet eens standaardversies van de Aventador. Het gaat namelijk om twee special editions: een Lamborghini Aventador Ultimae Roadster en een Lamborghini Aventador Ultimae Coupé – de laatste varianten van de Aventador.

Het incident vond plaats buiten het Crown Casino in de Australische stad Perth en beiden auto’s zouden eigendom zijn van Laurence Escalante, een miljardair ($ 1,5 miljard) die zijn centen heeft verdiend heeft in de gameindustrie en op social media de ogen uitsteekt van zijn volgers.

De crash is op beeld vastgelegd en vervolgens gepost op Instagram door beroepsvechter Craig Jones met de bijgevoegde tekst: “”Ze crashten onze verhuur”, wat impliceert dat de Australiër de twee auto’s had gehuurd.  “Wat doe je in de auto?”, vraagt de filmer waarop de valetparking-medewerker antwoordt: “Ik probeerde hem gewoon te parkeren.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Craig Jones (@craigjonesbjj)

En woordvoerder van Crown Resort heeft bevestigd dat er een onderzoek is gestart naar het incident:”We zijn samen met de betrokkenen bezig met een volledige beoordeling van het incident.” Hoewel valets die ultra-dure supercars crashen niet nieuw is en we al veel van dergelijke incidenten hebben gezien, moet dit een primeur zijn.

Zowel de gelimiteerde Ultimae Roadster als de Coupe hadden een startprijs van bijna rond de € 500.000 toen ze vorig jaar werden gelanceerd en de productie ervan werd beperkt tot slechts 350 coupés en 250 roadsters. De schade is ongetwijfeld herstelbaar, al zal het niet goedkoop zijn.