Wat is er toch allemaal aan de hand met Mohamed Ihattaren? Er leek een glansrijke carrière in de top van de voetballerij voor hem in het verschiet te liggen, maar deze voetbaldroom is in duigen gespat. De pas 21-jarige heeft zichzelf omringd met foute types en vorig jaar ging zijn grijze Porsche Panamera in vlammen op, een voorgeval waarbij de politie brandstichting vermoedt.

Mohamed Ihattaren lijkt van het padje af te zijn

Sinds zijn vader kwam te overlijden lijkt hij het spoor bijster. De oud-PSV’er vertrok richting Italië om te voetballer in het tenue van Juventus, die hem direct overdroeg aan Sampdoria, waar hij niet tot spelen kwam. Vervolgens besloot hij daar niet op te komen dagen en keerde met overgewicht terug naar Nederland.

Ajax besloot hem een nieuwe kans te geven en huurde hem van de Oude Dame, maar Ihattaren kon het niveau niet meer aan. Wesley Sneijder besloot zich om hem te ontfermen, maar haakte af nadat hij geen toewijding toonde. “Het gaat niet echt best nee, het wordt een moeilijk verhaal”, zei de voormalig 134-voudig international destijds.

En dat wordt voortdurend bevestigd in recente berichtgeving. Eerder stelde John van de Heuvel al “dat hij (Ihattaren, red) te dicht aanschuurt tegen de jongens die diep in de criminaliteit zitten.” Ook zou de Marokkaanse-Nederlander zijn clubauto, een leasebak van Ajax, uitgeleend hebben aan een verdachte in het veelbesproken Marengo-proces.

Opgepakt in Amsterdam, huis in Vleuten doorzocht

Vorig jaar stapte hij en TikTok-ster Yasmine Driouech in het huwelijksbootje, maar dit was niet van lange duur. Kort erna bleek het huwelijk ontbonden te zijn en sindsdien werd er weinig vernomen van de profvoetballer nadat hij liet weten dat hij zich “focust op al het goede”. Totdat hij afgelopen zondag door de politie in Amsterdam werd aangehouden. Volgens de NOS zou het plaatsgevonden hebben na een “conflict in de relationele sfeer”.

Diverse bronnen melden dat zijn woning op maandagochtend (13 februari) is doorzocht. Nadat hij zijn villa in Tilburg verkocht – circa drie maanden nadat hij het kocht – streek hij neer in een pand in Vleuten. Het object stond oorspronkelijk in de etalage met een vraagprijs van € 750.000, maar blijkbaar was Ihattaren enorm toe aan verandering, want hij betaalde uiteindelijk fors boven de vraaprijs: € 962.500.

Mohamed Ihattaren-02

Foto: Bekende Buren

Voor dat geld ontving hij de sleutels van een drie verdieping tellende nieuwbouwwoning met een woonoppervlakte van 189 vierkante meter met vijf kamers, waaronder vier slaap- en twee badkamers. Het is een typische voetbalvilla met een visgraatvloer, graniet, een royale master bedroom met ensuite kamer en een overheersend wit met zwart kleurenschema.

Foto: Bekende Buren