Liefde is één van de mooiste gevoelens ter wereld, maar het moet ten alle tijden wederzijds zijn. Soms zijn de bedoelingen van iemand niet helemaal duidelijk en zo’n misverstand kan catastrofale vervolgen hebben. Nadat de liefdesbetuiging van een man in Singapore onbeantwoord bleef, besloot hij de dame in kwestie voor de rechter te slepen. Zijn eis? € 3 miljoen, plus $ 22.000 voor “schade aan zijn uitstekende reputatie” en “trauma, depressie en gevolgen”.

Onbeantwoorde liefde resulteert in een rechtszaak

Nora Tan ontmoette K. Kawshigan in 2016, maar in 2020 ontstonden er problemen nadat ze duidelijk maakte dat ze hem meer als een vriend zag dan een potentiële levenspartner. Volgens de man gaf de vrouw in kwestie onduidelijk signalen af, zeker nadat zij hem begonnen te omschrijven als haar ‘beste’ vriend. In wat een betere vriendschap zou moeten worden, resulteerde in een rechtszaak. Nadat ze aangaf meer tijd voor haar zelf te willen, dreigde de man met juridische stappen tegen haar.

Afwijzing is natuurlijk nooit leuk, maar het is van belang om kalm en beheerst te reageren. Dat is precies het tegenovergestelde dat Kawshigan deed. Volgens The Straits Times zou hij een brief geschreven hebben waarin stond dat hij recht heeft op een “geldelijke schadevergoeding als gevolg van nalatig toebrengen van emotioneel leed en mogelijke smaad”.

Uiteindelijk stemde Tan ermee in, op aandringen van de raadgever van Kawshigan, om deel te nemen aan counseling om hem te helpen met het idee dat er leven bestaan zonder zijn begeerde liefdespartner. Anderhalf jaar ging voorbij, maar een oplossing bleef uit waardoor ze stopte met de sessies, omdat ze vond dat ze zinloos waren geworden.

De man beweert dat haar afwijzing ‘zijn geweldige reputatie’ heeft geschaad

In een laatste wanhoopspoging koos de man ervoor om een rechtszaak aan te spannen en haar aan te klagen voor omgerekend $ 3 miljoen. Hij heeft in feite twee rechtszaken aangespannen en beweert dat haar afwijzing ‘zijn geweldige reputatie’ heeft geschaad en hem psychische mankementen heeft opgeleverd, zoals een trauma en een depressie. Ook zijn vermogen zou zijn aangepast en zowel vriendschappelijke en zakelijke partnerschappen zijn kwijtgeraakt, omdat hij vanwege de situatie niet meer naar behoren kon functioneren als zijn baan als actieve handelaar en CEO.

Door één van de aanklachten,””schade aan zijn uitstekende reputatie” en “trauma, depressie en gevolgen”,  is een streep door getrokken, omdat de rechter van mening is dat deze beschuldigingen ongegrond zijn. “In zijn totaliteit beschouwd, vind ik dat de huidige actie opzettelijk is gestart door de eiser met als bijbedoeling de beklaagde te ergeren of te onderdrukken door van haar te eisen dat ze verschillende claims verdedigt die fundamenteel voortkomen uit de dezelfde feitelijke matrix in verschillende fora”, aldus plaatsvervangend secretaris, Lewis Tan.

De eerste hoorzitting van de rechtszaak zal op 9 februari plaatsvinden.