In de Amerikaanse staat Californië is een rechtzaak aangespannen tegen Sara Jacqueline King. Zij zou ruim $ 10 miljoen gestolen hebben van haar werk om dag en nacht te gokken in Las Vegas en als een ‘koningin’ te leven.

De vrouw was werkzaam voor LDR International Limited

Sara Jacqueline King is afgestudeerd aan de Loyola Law School om vervolgens een baan aan te nemen in Newport Beach bij het bedrijf King Lending. Dit deed ze in opdracht van LDR International Limited, een op de Britse Maagdeneilanden gevestigd kredietverstrekker. Ze maakte met King Lending leningen aan klanten in de Verenigde Staten mogelijk. Maar nu wordt Sara King beschuldigd van contractbreuk, fraude en burgerlijke diefstal bij LDR.

De advocate zou naar verluidt $ 10 miljoen hebben gestolen via het bedrijf, geld dat oorspronkelijk was bedoeld voor leningen aan derden. Sara King geeft zelf aan dat ze het geld aan klanten zou hebben uitgeleend. “De vermeende leningen van King Lending aan de externe leners waren naar verluidt beveiligd door verschillende vormen van onderpand, inclusief maar niet beperkt tot luxe auto’s, boten, jachten, juwelen, horloges, edelmetalen munten en de inkomsten uit gegarandeerde professionele sportcontracten.”

Ze toonde deze stukken waaruit moest blijken dat er onderpand was voor deze leningen, maar dit bleek in werkelijkheid nep te zijn. Zij had het geld zelf tot haar beschikking.

Leven als een koningin in gokwalhalla Las Vegas

Maar wat deed King met dit geld precies? Wel, simpel gezegd: gokken. Ze zou de $ 10 miljoen hebben gebruikt om een half jaar lang ‘als een koningin te leven’ in The Wynn in Las Vegas. Daar zou ze feesten gegeven hebben en dag en nacht hebben gegokt, terwijl ze op social media foto’s deelde van haar luxe leventje. LDR beschuldigt Sara King ervan voor in totaal $ 10.258.500, wat neerkomt op € 9.619.400, gefraudeerd te hebben. Ook blijkt uit stukken dat Sara King in totaal maar $ 12 op haar naam heeft staan, de $ 10 miljoen is volledig vergokt.

Ook bestaat de mogelijkheid dat King’s ex-man betrokken zou kunnen zijn bij de fraude. Hij zou namelijk vrijwel direct zijn gevlucht naar Marokko. Echter wordt hij niet genoemd in de aangespannen rechtszaak.

Sara King heeft nu twintig dagen de tijd om te reageren op de rechtszaak. Volgens de krant uit Vegas heeft ze beloofd het bedrag terug te betalen, al is ze recent nog gezien in Las Vegas, gokkend in een casino. We moeten haar beloftes dus misschien maar met een korreltje zout nemen.