De vrolijke volkszanger Wolter Kroes is geliefd onder velen in Nederland. Niet zo vreemd dus dat de grote fans van deze Viva Hollandia-zanger hem graag een keer zouden willen boeken voor hun feestje. Maar hoe prijzig is zo’n optreden van Wolter Kroes precies?

Het succesvolle leven van Wolter Kroes

Zelfs als de naam u niet meteen een belletje doet rinkelen, heeft u zeker wel eens een liedje van de befaamde volkszanger gehoord. Hij is bekend van onder andere nummers als Ik Heb de Hele Nacht Liggen Dromen en Niet Normaal en is al sinds 1994 actief muzikant.

Wolter Kroes werd in 1968 geboren in Wormerveer (Noord-Holland), een plaats waar hij tot de dag van vandaag woont. Als kind was de man al muzikaal ingesteld, hij kreeg vanaf zijn zesde drumles en begon vanaf zijn achtste al met zanglessen volgen.

Het was 1988 toen hij een talentenjacht won in een discotheek in Wormerveer. Kort daarna bracht hij zijn eerste single Ik mis je elke dag een beetje meer, waarna hij een contract aangeboden kreeg van voormalig radiopersoonlijkheid Willem van Kooten. Maar zijn doorbraak vond pas plaats in 1995 met Laat me los. Dit zorgde ervoor dat de albums die volgden als warme broodjes over de toonbank gingen en Wolter Kroes de titel ‘Bekende Nederlander’ verdiende.

Ook waren een aantal concerten die hij gaf tussen 2000 en 2010 volledig uitverkocht. De man werd geliefd onder het Nederlandse volk, zeker na zijn eerste nummer 1-hit Viva Hollandia die hij in 2008 uitbracht, het nummer dat tot op de dag van vandaag veelvoudig wordt gezongen in voetbalstadions. Naast zingen doet hij mee aan tv-programma’s. Zo was hij afgelopen jaar te aanschouwen in ‘The Masked Singer’, waarin hij het schopte tot de halve finale.

Gage van de volkszanger

In oktober was hij nog in het nieuws omdat hij na een technische fout bij de repetities van het Televisier-Ring gala in het gips terecht kwam. Hij zou een optreden geven, maar tijdens de repetities kwam er een loodzware plaat naar beneden, waardoor hij onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht moest worden. Uiteindelijk bleek hij een gebroken pols te hebben.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cornelis Music (@cornelismusicnl)

De gezellige volkszanger is te boeken voor feestjes, al heeft de man een vrije drukke agenda, dus moet hij maar net een gaatje vrij hebben. Daarnaast vraagt het boekingbedrijf van Wolter Kroes, Benz Agency, wel € 6.995 per half uur optreden. Dat is een flink bedrag, maar als u een échte fan van Wolter Kroes bent, zult u dit vast wel kunnen overzien.