Tijdens de coronajaren moesten F1-fans noodgedwongen hun idolen vanaf hun bank in de living aanschouwen, maar inmiddels is dat wel anders. Met de toenemende vraag naar tickets, in combinatie met de wereldwijde inflatie, is het niet verwonderlijk dat de ticketprijzen de afgelopen jaren bij de meeste races zijn gestegen. Daarom hebben we de ticketprijzen van alle aanstaande Formule 1-races keurig onder de loep genomen.

Gemiddelde prijs van Formule 1-tickets

F1Destinations heeft de prijzen de afgelopen vier jaar geanalyseerd en kwam dit jaar tot de conclusie dat een gemiddeld 3-daags ticket $ 508 kost. De prijs is geheel gebaseerd op vraag en aanbod, want men reist nou eenmaal liever af naar Las Vegas dan naar Hongarije. Om maar even een verschil te noemen.

De kaartjes van de Grand Prix in Hongarije zijn dan ook het goedkoopste, namelijk ‘slechts’ $ 184. Ook in Bahrein ($ 265), Australië ($ 276) en Canada ($ 297), Spanje ($ 328) en Italië ($ 350) kunt u relatief gezien voordelige tickets scoren.

Duurste F1-tickets 2023

Verrassend veel Europese bestemmingen dus. Waar u meer geld over de balk moet gooien om de F1-sterren te zien schitteren, is op het Noord-Amerikaanse continent. Twee van de top 3 duurste tickets worden namelijk verkocht in de Verenigde Staten. De allerduurste is de Grand Prix van Las Vegas waar een gemiddeld kaartje $ 1.667 bedraagt. Het goedkoopste ticket kost $ 500, terwijl de duurste maar liefst $ 2.500 waard is.

Foto: Red Bull Content Pool

Gevolgd door Miami met een gemiddelde prijs van $ 1.113 per ticket en Mexico compliteert de top 3 met een prijs van $ 688. Daarna komen we weer terug in Europa, want uiteraard behoort Monaco ook tot de duurdere races. Naast dat het leven in de dwergstaat sowieso al peperduur is, moeten F1-fans gemiddeld $ 677 uitgeven om de race bij te kunnen wonen.

Nederlandse Grand Prix

Maar hoe zit dat bij ons in Zandvoort? Op 27 augustus zal Zandvoort voor een aantal dagen weer op zijn kop staan, want dan kunnen fans reikhalzend uitkijken naar de Grand Prix van Nederland, waar Max Verstappen vorig jaar als snelste over de streep reed. F1Destinations schrijft dat het goedkoopste ticket $ 272 kost, terwijl de kosten kunnen oplopen tot $ 756: een gemiddelde van $ 479. Iets minder dan het totale gemiddelde van alle races dus.

Aanschouw alle prijzen door hier te klikken.