De immer populaire Urus SUV van Lamborghini zal in 2029 de wereld betreden als een volledig elektrisch voertuig, zoals bevestigd door niemand minder dan de CEO Stephan Winkelmann. Eerst zal er een hybride versie komen alvorens de volledig elektrische variant op de markt wordt gebracht.

Volledig elektrische Lamborghini Urus in aantocht

Winkelmann sprak met journalisten tijdens een voorproefje van het Sant’Agata-evenement van het bedrijf en bevestigde dat er een nieuwe generatie van deze krachtige SUV komt, één jaar nadat het merk officieel zijn eerste volledig elektrische voertuig in 2028 zal hebben gelanceerd.

Dat de SUV van de Italiaanse autobouwer niet bepaald het toonbeeld van een klimaatbewust leven, is ondertussen wel duidelijk. Net als andere, concurrerende merken voelt ook Lamborghini zich daardoor genoodzaakt om te veranderen.  “In ’28 en ’29 hebben we onze eerste twee BEV’s. We zullen een vierde model hebben, dus vandaag hebben we drie modellen. Het zal de eerste zijn die volledig een BEV-auto is in 2028. En dan is er in 2029 de nieuwe Urus,” verklaarde hij.

Lamborghini Urus-01

Met deze eerste twee elektrische voertuigen zal de totale uitstoot van het merk met maar liefst 80% worden verminderd ten opzichte van de huidige productie. Daarnaast zijn ze van plan het Urus-model tegen 2024 te hybridiseren.”Dit jaar en volgend jaar zullen we al onze modellen hybridiseren. De eerste is de positioneringsauto, dus de echte Lamborghini, het topje van de speer van onze line-up”, aldus Winkelmann. Ook verklaarde hij dat er in 2024 een gloednieuwe Huracán op de markt zal komen.

Best verkochte model

Het afgelopen jaar heeft Lamborghini aangekondigd dat de Urus geschiedenis heeft geschreven als het best verkochte model. Afgelopen jaar was het model verantwoordelijk voor 61% van de omzet van het bedrijf en om voort te bouwen op het succes, werd een aantal maanden terug de Performante-versie van de Urus aangekondigd. Het is echter nog maar de vraag of deze SUV na de invoering van de elektrische veranderingen nog steeds aan de top zal staan.