Italië is een prachtig land om als toerist heen te gaan. Met een rijk scala aan kunst, cultuur en geschiedenis is er voor ieder wat wils in het mooie laarsvormige land. Men kan uren wegdromen in de straten van Rome, Venetië of Florence. Maar in die laatste stad ging het onlangs goed mis.

Verkeerd geparkeerde Ferrari 488 Spider

De meeste Nederlanders klagen over de dure parkeerkosten in de binnenstad van Amsterdam. Echter zijn er nog talloze andere manier om aan hoge parkeerkosten te komen, zoals door het foutparkeren van de auto. Dit overkwam een Amerikaanse toerist toen hij besloot om een gezellig uitstapje te maken naar de historische stad Florence.

Hij reed daar met zijn Ferrari 488 Spider in de kenmerkende kleur ‘Rosso Corsa’. Een prachtige auto om te zien, maar de Italianen waren ditmaal niet onder de indruk. De Amerikaanse man wilde graag het prachtige en bekende plein ‘Piazza della Signoria bezoeken. Daar is niets vreemds aan, behalve dat hij besloot om dit te doen mét zijn Ferrari.

Tot overmaat van ramp geen geldig rijbewijs

De man reed zomaar het plein op in zijn auto en besloot hem ergens doodleuk neer te zetten. Hier was de Italiaanse politie uiteraard niet van gediend. Ze hielden de man aan om zijn papieren te controleren, waarna bleek dat hij geen geldig rijbewijs tot zijn beschikking had. De man uit de Verenigde Staten had uiteraard een Amerikaans rijbewijs, echter is deze in Europa niet geldig, waardoor hij officieel niet in de auto had mogen rijden.

Dit geintje heeft de toerist maar liefst € 480 gekost. Kort en duur parkeren dus, maar aangezien de goede man zichzelf op een Ferarri kon trakteren, gaan wij ervan uit dat dit bedrag hem niet in zijn slaap achtervolgd. Maar hopelijk heeft hij van zijn lesje geleerd. Amerikanen blijven in ieder geval een twijfelachtige eer hooghouden; het respectloos gedragen in het buitenland, vooral in Italië.