Dit prachtige penthouse is een aantal jaar lang in bezit geweest van de wereldberoemde David Bowie. Helaas zijn de meeste van zijn stijlkenmerken uit het appartement verwijderd, maar het blijft een indrukwekkende woning. We nemen u mee.

Het glamrock-icoon David Bowie

Als de naam David Bowie u geen belletje doet rinkelen, heeft u hoogstwaarschijnlijk onder een steen geleefd. De overleden legende heeft zoveel hits op zijn naam staan, dat zijn muziek niet meer weg te denken is. Zelfs tegenwoordig niet. Zijn meest bekende nummers zijn onder andere Space Oddity, Life on Mars?, Let’s Dance en Heroes. Ook heeft de rockster hits gemaakt met andere artiesten, zoals het nummer Under Pressure, die hij gemaakt heeft met Queen, en Dancing in the Street samen met Mick Jagger van The Rolling Stones.

Helaas kwam de carrière van de wereldartiest in 2016 plotseling tot een einde, wat de hele wereld, inclusief zijn naasten, erg liet schrikken. David Bowie mocht twee dagen daarvoor 69 kaarsjes uitblazen. Ondanks dat mensen zijn dood niet zagen aankomen, was er binnen zijn familie en collega’s wel duidelijk dat hij sinds 2014 leed aan leverkanker. Dit wordt gezien als de oorzaak van zijn overlijden.

Voormalig penthouse van Bowie verkocht

Al van jongs af haan had de Britse David Bowie een facinatie met Australië. Daarom besloot de man om in 1983 dit prachtige penthouse in Sydney te kopen. Het pand was zijn eigendom tot 1992. Hij heeft er dus negen jaar van mogen genieten.

David Bowie

En of hij ervan heeft kunnen genieten, want dit drie-slaapkamer penthouse heeft een legendarisch mooi uitzicht op het water en de prachtige omgeving van de stad. Het appartement is gelijkvloers. Bij binnenkomst is er een ruime foyer die uitkomt op het woon- en eetgedeelte, evenals de slaapkamers en bijbehorende badkamers.

De master bedroom en de woonkamer komen beiden uit op het prachtige ruime balkon die uitzicht biedt op het water. Ook heeft de slaapkamer een eigen badkamer met douche en ligbad. Daarnaast heeft het ook nog een eigen walk-in-closet.

Verder is er een ruime keuken met prachtige witte kasten en een glanzend keukenblad. Ook het gastenvertrek met twee slaapkamers en één badkamer is ruim opgesteld. De twee slaapkamers beschikken over een eigen balkon, die wederom een prachtig uitzicht biedt.

David Bowie

Maar als een échte Bowie-fan nu denkt: “Zodra dat huis ooit weer beschikbaar is, zou ik hem graag willen kopen”, dan moeten we u helaas teleurstellen. Sinds het penthouse in de handen van andere eigenaren is geweest, lijkt het huis niet meer op hoe deze eruit zag toen Bowie hier woonde. Naar verluidt zou de artiest kamerhoge spiegels hebben laten installeren in de woonkamer en een kisthoge glazen plank rond het appartement laten lopen. Deze onderdelen zijn helaas uit het appartement verwijderd, sinds de nieuwere bewoners niet zo’n interesse hadden in de uitermate bijzondere stijl van de ster.

Deze prachtige woning in Sydney is verkocht aan kunsthandelaar Denis Savill, meldt Dmarge. Het penthouse zou op de markt komen voor  8 miljoen Australische dollars, maar is uiteindelijk door de handelaar gekocht voor maar liefst Australische dollars 8,8 miljoen, omgerekend is dat ongeveer € 5,4 miljoen.

David Bowie