Hoewel er verscheidene voorbeelden zijn van voetballers die na hun sportcarrière in een soort waanwereld terechtkomen en geen besef van geld blijken te hebben, weet Demy de Zeeuw als geen ander dat er life after football is. En hoe! Als oprichter van immense bedrijven als 433, BALR. en Wannahaves heeft de Nederlander zijn schaapjes op het droge en een speedboat meer of minder maakt daar geen verschil in.

Vanquish VQ45 Balr van Demy de Zeeuw

Want inderdaad, zoals de titel al verloochend, Demy de Zeeuw verkoopt zijn aangepaste Vanquish VQ45, helemaal in de huisstijl van zijn kleding- en lifestylemerk Balr. Aan Quote vertelt De Zeeuw dat hij slechts sporadisch op Ibiza is te vinden, waar de sloep voor anker ligt (bij Marina Botafoch om precies te zijn), en dat de Nederlandse boot dus overbodig is geraakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Demy de Zeeuw (@demydezeeuw)

Hoewel de verhuur naar eigen zeggen “heel er goed” gaat, kost de boot toch ongewilde aandacht en is het tijd om er afscheid van te nemen. Maar niet zonder er een slag uit te slaan. De nieuwprijs van dit model van de Nederlandse botenbouwer ligt rond de € 1,3 miljoen, maar de tweedehands van De Zeeuw is over te nemen voor zo’n € 900.000, exclusief btw.

Vanquish Yachts VQ45 Balr (Demy de Zeeuw)-01

Lijkt ons redelijk geprijsd, aangezien het motorjacht vorig jaar is voorzien van nieuwe motoren, evenals nieuwe kussens. “Ze is een echte blikvanger met een geweldig geluidssysteem. Ideaal voor jongere groepen die het merk BALR herkennen en opgemerkt willen worden”, lezen we in de advertentie.

Black beauty van 13 meter lang

Het exterieur van de V45 wordt gekenmerkt door zijn strakke lijnen en een zwart kleurenschema, terwijl de romp is opgetrokken uit aluminium. Het interieur mag er ook zijn. Zo is er een U-bank, een kombuis met koelkast en een separaat toilet met douche.

Het dek staat in het teken van relaxen met diverse zitplaatsen, waaronder een groot zonnedek bij de boeg. De sloep van 13 meter in lengte biedt capaciteit aan 11 meevarenden, plus kapitein, en wordt voortgestuwd door twee Volvo-motoren met 440 paardenkracht per stuk. Daarmee zijn snelheden te behalen van 36 knopen, ofwel 67 kilometer per uur.

Om een dagje te flaneren op de sloep uit 2016 bent u afhankelijk van de maand tussen de € 2.000 en € 2.750 kwijt, maar om die oplopende kosten te omzeilen, kunt u ‘m ook gewoon aanschaffen in z’n geheel. De Balt-speedboat wordt verkocht via jachtmakelaar Smart Yachting.