Wist u dat Douwe Bob naast een stijlvolle woonboot ook een kleurrijk appartement in de hoofdstad bezit? Nee? Nou, dan weet u dat nu. De zanger die om de haverklap nieuwe kinderen op de wereld helpt te zetten en een restaurant en wijnbar heeft geopend, heeft de bovenwoning in het Amsterdamse Oostelijk Havengebied te koop gezet voor € 1,5 miljoen.

Levensveranderingen van Douwe Bob

Inderdaad, Douwe Bob heeft besloten zijn uiterst unieke bovenwoning van de hand te doen. De zanger heeft de afgelopen tijd veelvuldig de media weten te halen met betrekking tot zijn loopbaan en amoureuze besognes. Echter betreft het ditmaal dus een andere aangelegenheid.

Douwe Bob-02

Nu hij vader is geworden, heeft zijn leven een ommekeer ondergaan. Hij is niet langer alleen verantwoordelijk voor zichzelf, maar tevens voor zijn kroost. Naast het drukke ouderschap probeert hij ook nog eens zijn lichaam in topconditie te houden. Zo sierde hij onlangs de cover van de Men’s Health.

197 m² aan woonoppervlak en een terras van 25 m²

Enfin, genoeg over de verkoper, meer over de woning. We kunnen het niet anders dan omschrijven als een buitengewoon kunstzinnige residentie. Het appartement met hoge plafonds beslaat 197 m² aan woonoppervlak en heeft een open woon-/eetkamer met keuken, twee slaapkamers met de mogelijkheid tot vier, een vide, en twee badkamers, blijkt uit de advertentie op Funda.

Vooral de tweede slaapkamer valt op vanwege de 85 m², de video en de enorme ramen. De ruimte is zo groot dat het eventueel ook in tweeën of in drieën is op te delen.  Kortom: meer dan genoeg ruimte om al uw “woonwensen te realiseren”, aldus de makelaar.

Als klapper op de vuurpijl is er een op het zuiden gelegen terras van 25 m². Het is gelegen op de eerste verdieping, waardoor er geen overklast kan zijn van bovenburen, want die zijn er niet.

Douwe Bob betaalde volgens Bekende Buren in 2016 € 425.000 om de woning te verweven om er vervolgens een hypotheek van € 1 miljoen op te laten vestigen. Momenteel ligt de woning voor het oprapen voor € 1,5 miljoen, ofwel € 7.614 per vierkante meter, plus servicekosten van € 327 per maand.

Douwe Bob-01