Ferrari doet er alles aan om hun merknaam hoog te houden en iedereen die dat dwarsboomt komt op de zwarte lijst terecht. Of u nou beroemd bent of niet, het Italiaanse automerk is bikkelhard. Niet voor niets staan Justin Bieber, 50Cent en Kim Kardashian op zo’n lijst, wat inhoudt dat ze geen auto’s van Ferrari meer mogen kopen, en datzelfde geldt voor Floyd ‘Money’ Mayweather jr.

Beroemdheden verbannen door Ferrari

Ferrari’s behoren tot de meest gewilde supercars en iconische sportwagens op deze planeet. Ze staan garant voor sportiviteit, comfort, snelheid en onderscheiden zich van de massa. Daarnaast is het merk zeer gesteld op hun reputatie.

Dat resulteert zich in het feit dat verscheidene beroemdheden geen Ferrari’s meer mogen aanschaffen, omdat ze iets hebben gedaan om het merk van het steigerende paard van streek te maken. Of het nou gaat om het aanpassen van de auto’s, zoals Bieber deed, of het verkopen voordat de contractuele tijd is verstreken, zoals Bieber deed: Ferrari is er niet van gediend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floyd Mayweather (@floydmayweather)

Maar er zijn meer manieren om door Ferrari verband te worden. Zoals kritiek leveren op social media, een Ferrari als cadeau accepteren van onbetrouwbare mensen en onverantwoord met de auto omgaan, zoals ‘m kwijtraken, wederom zoals Bieber.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floyd Mayweather (@floydmayweather)

Waarom is Floyd Mayweather jr. verbannen door Ferrari?

Hoewel Floyd Mayweather Jr. met afstand de rijkste bokser aller tijden is, mag hij nooit meer achter het stuur kruipen van een nieuwe Ferrari.  Dat is omdat de Amerikaan Ferrari’s eigendomsregels aan zijn laars lapt. De eigenaar van een Ferrari moet deze minstens een jaar behouden voordat diegene zelfs maar overweegt om hem te verpatsen.

Floyd aan de andere kant is berucht voor het kopen van flitsende nieuwe sportwagen’s en doet ze met hetzelfde gemak weer de deur uit na er slechts een aantal maanden in te hebben gereden. Iets wat hem Ferrari-onwaardig maakt.