Frank Slootman, CEO van Snowflake, is op dit moment één van de best betaalde CEO’s in de techindustrie. De Nederlands-geboren man heeft een vermogen van bijna $ 2 miljard en leidt een uiterst succesvol leven. Maar wie is deze welvarende man en hoe is hij zo succesvol geworden?

Een flinke carrièrelijst

Slootman is geboren en getogen in Nederland, maar besloot direct na het studeren om naar de Verenigde Staten te vertrekken. Hij heeft een Bachelor en Master in Science behaald op de Erasmus Universiteit in Rotterdam en sinds 1995 is hij officieel Amerikaans staatsburger, woonachtig in Californië.

Eenmaal gemigreerd kon zijn stralende carrière beginnen. Allereerst heeft hij gewerkt bij IT-bedrijf Compuware, waarna hij overstapte naar softwarebedrijf Borland Software. Echter werd hij in 2003 CEO van de startup Data Domain, een bedrijf dat uitgroeide tot één van de grotere spelers in de IT-wereld. Nadat dit bedrijf succesvol naar de beurs ging in 2007, probeerde de Nederlander het nog eens in 2012 bij ServiceNow.

Vier jaar later besloot Frank Slootman met pensioen te gaan, al betekende het niet dat hij ook maar een seconde stil heeft gezeten. Tijdens zijn pensioen investeerde hij elk jaar in zeven á acht bedrijven. Ook adviseerde hij CEO’s en zat hij bij menig bedrijf nog in het raad van bestuur. Desondanks was hij niet meer van plan om weer CEO te worden van een bedrijf, totdat hij stuitte op Snowflake, een softwarebedrijf in Silicon Valley dat andere bedrijven de mogelijkheid biedt om data in de cloud op te slaan.

Zijn positie als CEO bij Snowflake

Slootman geloofde dat Snowflake ’the next big thing’ was. Bovendien kreeg de beste man ook een mooi salaris aangeboden. Hij zou zo’n $ 400.000 per jaar ontvangen voor zijn werkzaamheden. Maar daar blijft het uiteindelijk niet bij. In het derde kwartaal van afgelopen jaar was de omzet van Snowflake meer dan verdubbeld, waardoor er interesse ontstond bij beleggers om in het bedrijf te investeren. De aandelenkoers van Snowflake schoot hiermee omhoog. Voor Slootman betekende dit dat zijn maandelijkse optiepakketten $ 95 miljoen waard zijn, aangezien hij 10% in handen heeft.

Zijn vermogen wordt op dit moment op $ 1,7 miljard geschat, wat zo’n € 1,6 miljard is. Maar daar zal het niet bij blijven dankzij Slootman’s begeerde positie bij Snowflake en zijn lopende investeringen.