Terwijl de Top G, bijnaam van de beruchte Andrew Tate, nog wel even achter slot en grendel zit, heeft de Nederlandse scheepswerf Heesen Yachts Ultra G gelanceerd, een sloep van 60 meter met accommodatie voor 10 gasten en 13 bemanningsleden. Het spiksplinternieuwe nieuwe jacht werd aangekondigd als Project Skyfall, maar zal door het leven gaan als Ultra.

Skyfall van Heesen Yachts omgedoopt tot Ultra G

Welkom aan boord van dit schitterende  jacht van Nederlandse makelij, waar luxe en comfort samenkomen voor de meest veeleisende gasten. Op 27 januari van dit jaar vond de tewaterlating plaats. “In MY Ultra G komt ruim 40 jaar aan kennis en ervaring samen van hoogkwalitatieve Nederlandse scheepsbouw. Ondanks de fenomenale topsnelheid is er aan luxe geen gebrek aan boord van dit uitzonderlijke 60 meter jacht”, schreef de werf destijds.

Ondanks de allure en entertainment aan boord, is het toch een echte vissersboot met op het achterdek een visserscockpit. Tegelijkertijd is het jacht voorzien van typische jachtfuncties, zoals een zwemplatform op het benedendek, dat direct toegang biedt tot de exclusieve strandclub en het wellnesscentrum waar men kan ontspannen in de schaduwrijke en verkoelende lounge.

“De indeling van het interieur is perfect afgestemd op de levensstijl van de eigenaar, waarbij het brugdek in het achterdek volledig is gereserveerd voor privégebruik”, aldus Peter van der Zanden, General Manager Design & Development/Engineering bij Heesen. Verder heeft hij het nog even over de ‘master suite’ welke uitkomt op een privéterras, uitgerust met een whirlpool en een zithoek. Om nog maar te zijgen over het fenomenale uitzicht vanaf dit niveau.

Het voordek biedt extra zitplaatsen bij de stuurstand, terwijl de boeg dient als opslagruimte voor het grotere waterspeelgoed en tenders. Het zonnedek is de perfecte plek voor sociale activiteiten en beschikt over ligstoelen en een schaduwrijke eethoek in de buitenlucht, evenals een salon midscheeps.

Wellnesscentrum, bioscoop en helikopterplatform

De accommodatie voor gasten en bemanning bevindt zich op het benedendek, met een aparte ruimte voor de strandclub en het wellnesscentrum. Het hoofddek biedt daarentegen een mediacentrum met een bioscoop en speeltafel voor de gasten, terwijl het midscheepse gedeelte een kombuis, hoofdfoyer, formele eetkamer, bar en hoofdsalon (met op maat gemaakte wijnkoelkast) herbergt.