De winkeliers van El Estilo in Aalsmeer wisten niet wat ze overkwam, toen op een woensdagmiddag hun meest kostbare kinderwagen zo vanuit de etalage werd meegenomen. De hondsbrutale roofactie is gelukkig wel op camerabeelden vastgelegd.

Peperdure kinderwagen op achterbakse wijze gejat

Winkeliers hebben het de afgelopen tijd niet makkelijk gehad. Na eindelijk de onzekerheden van de coronacrisis achter de rug te hebben, terwijl ze nog wel kampen met de nasleep ervan, pakken de eenmanszaken en andere kleine winkels de boel weer op.

Bij de luxe babywinkel El Estilo moesten ze dealen met weer een ander mankement. Het was woensdagmiddag toen het gebeurde: een vrouw kwam het pand binnengelopen, waarna ze een deurstopper gebruikte om de deur open te houden. De vrouw ging een gesprek aan met de winkeliers om voor afleiding te zorgen, waarna haar ‘handlanger’ binnenliep om de peperdure, goudkleurige kinderwagen zo de winkel uit te rijden.

Het gebeurde zo snel en onopvallend dat de winkeliers pas de volgende ochtend doorhadden wat er gebeurd was. “Het is een soort standbeeld die al enige tijd in de etalage staat en die je in je ooghoeken ziet staan. We zagen op het moment dat het gebeurde ook niks raars,” legt Nanda Schalkoort, eigenaresse van de winkel, uit aan Hart van Nederland.

Maar na het bekijken van de camerabeelden, twijfelde de medewerker niet om deze onmiddelijk online te zetten, waarna ook menig BN’er het voorval besloot te delen.

Speciale editie ter waarde van bijna € 4.000

De kinderwagen in kwestie is ook nog eens erg bijzonder: het is een speciale editie van 2023 ter waarde van € 3.899, waarvan er ook maar één in Nederland is. “Het bedrijf hierachter produceert één keer per jaar een speciale collectie,” zegt Schalkoort. “Hij is goudkleurig, maar niet van goud. Ik weet niet of het extreem veel beter rijdt dan een andere kinderwagen, maar het heeft wel de looks.”

@hartvannederland 🚨 Das pech, kinderwagen weg… Opvallende roof: peperdure gouden kinderwagen gejat uit babywinkel… #nieuws #hvnl #hartvannederland #nederland #aalsmeer #dief #stelen #gestolen #kinderen #baby #kinderwagen #diefstal #linkinbio☝️ ♬ origineel geluid – Hart van Nederland

Mede vanwege de commotie besloten de dieven de kinderwagen vrijdagochtend terug naar de winkel te brengen. Sinds er met deze wagen is gereden, zijn er gebruikssporen aangetroffen op onder andere de wielen. Hiervoor heeft Schalkoort een factuur meegegeven aan de dames. “Het is geen nieuw showroom-model meer.” El Estilo zal deze exclusieve kinderwagen dus ook niet meer voor de nieuwprijs kunnen verkopen, wat uiteraard zonde is.

Uiteindelijk zijn de namen en contactgegevens van de twee brutale dames naar voren gekomen, waardoor het winkelpersoneel contact met de daders op kon nemen. “Dat was geen leuk gesprek,” vertelt Schalkoort. “Er waren tranen, er is gescholden en gegild.” Ze hebben zelfs gesmeekt om geen afgifte te doen, maar Schalkoort kan nog niets beloven. “Het politieonderzoek loopt nog, dan zien we wel verder”, zegt ze.

Met een beetje geluk komen de dames er nog goed vanaf. Maar laat dit een les zijn: hoe duur de kinderwagen ook is, het is goedkoper om hem gewoon netjes af te rekenen.