De 24-jarige schaatster Jutta Leerdam is momenteel razend populair. Dankzij haar succesvolle prestaties op het ijs, haar looks en persoonlijkheid, heeft ze ook een mooi aantal volgers opgebouwd op Instagram, waardoor ze alsmede haast in ieder sport- of mannenblad staat.

Sportcarrière begon met hockey

Leerdam werd geboren op 30 december 1998 ter ’s Gravenzande. Als kind hield ze niet meteen van schaatsen, want tot haar 11e heeft ze namelijk volop gehockeyd. Pas daarna begonnen haar avonturen op het ijs, wat haar uiteindelijk een prachtige carrière heeft bezorgd. In 2016/2017 won ze de wereldtitel ‘allround’ tijdens het wereldkampioenschap voor junioren. In 2018 won ze het NK Sprint.

Tijdens haar eerste EK afstanden wist ze goud op de 1.000 meter en zilver op de teamsprint te veroveren. In 2020 won ze de wereldtitel op de 1.000 meter en ook op het EK afstanden bewees ze de beste te zijn. Daarnaast werd ze ook twee keer wereldkampioen op de teamsprint. Ook in 2021 was ze succesvol en won ze zilver op de 1.000 meter op het WK afstanden. En vorig jaar mocht ze weer een zilveren medaille in ontvangst nemen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam)

Zoveel verdient Jutta Leerdam

Haar collectie aan medailles en titels wordt dus alsmaar groter, maar hetzelfde kan gezegd worden over haar bereik op sociale media, voornamelijk Instagram. Jutta Leerdam heeft al 4 miljoen volgers verzameld op haar pagina, die volop genieten van haar content. Zo post ze om de haverklap verschillende trainingsvideo’s, waarop ze in haar schaatspak weer hard aan het werk is, maar ook sponsordeals passeren de revue. Zo heeft ze bijvoorbeeld een samenwerking met het Franse modemerk Dior.

Echter is het exacte salaris van de ex van Koen Verweij moeilijk te bepalen. Dat komt doordat ze geld verdient met het winnen van wedstrijden, wat haar maandelijkse inkomen erg onregelmatig maakt. Wel weten we dat het prijzengeld in 2020 neerkwam op € 27.025. Verder is het ook niet precies duidelijk wat ze aan sponsordeals verdient, maar het moge duidelijk zijn dat er prima van kan rondkomen.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam)

Jutta Leerdam woont in een villa in Heerveen (€ 656.000), op loopafstand van het Thialf schaatsstadion, en beschikt naar verluidt over een vermogen tussen de € 1 miljoen tot € 1,5 miljoen, meldt MAN MAN, een bedrag dat ongetwijfeld nog flink zal groeien in de komende tijd. Maar de sportfanaat mag zeker trots zijn op wat ze tot nu toe heeft bereikt, zeker gezien haar leeftijd.