De 95e editie van de Oscars, ook wel bekend als de Academy Awards, zit erop en de winnaars hebben hun felbegeerde prijzen in ontvangst mogen nemen. Pure Luxe blikt terug op de winnaars en hun bijzondere uurwerken, met in het bijzonder die de ‘beste acteur’ Brendan Fraser.

Everything Everywhere All At Once claimt zeven Oscars

Er zijn weer een hoop awards uitgedeeld aan de genomineerden. Zo heeft de Sci-Fi film ‘Everything Everywhere All At Once‘ er maar liefst zeven (!) aan zich toe mogen eigenen, onder andere voor beste film, beste actrice, beste montage, beste mannelijke én vrouwelijke bijrol en voor beste regisseur. Dát is pas een overwinning.

Gelukkig waren er nog een paar awards over voor de andere genomineerden. Beste animatiefilm is gegaan naar Guillermo del Toro’s Pinocchio en ook de succesvolle Avatar: The Way of Water heeft een Oscar mogen ontvangen voor beste visuele effecten.

Avatar

Eerder schreven wij al over het tweede deel van de Avatar-reeks omdat hij in de top drie van best scorende films is beland.

De mooie polsklokken van de genomineerden

Echter mogen we ook zeker wel wat langer stilstaan bij de outfits van de genomineerden. En hoewel de kledij van de mannen vrij beperkt is tot de traditionele ‘smoking’, valt er altijd wel iets aan te merken over hetgeen om de pols gedragen.

Aangezien de Oscars een zeer extravagante bijeenkomst is, komen de polshorloges van de genodigden zeker niet van de alledaagse markt. Zo aanschouwden we Dwayne ’the Rock’ Johnson met een TAG Heuer Aquaracer, kwam Michael B. Jordan aan met een Tiffany & Co. Square 2-Hand en koos Idris Elba voor een Gucci G-Timeless Planetarium.

Brendan Fraser en zijn OMEGA Speedmaster Chronoscope

Toch willen wij echt nog even stilstaan bij de winnaar van ‘beste acteur’, Brendan Fraser. Hij heeft deze Oscar in ontvangst mogen nemen voor zijn rol in The Whale. Zijn speech was vrij emotioneel en het was duidelijk te merken dat de acteur zeer trots was op zijn winst. Op deze overwinning was hij duidelijk goed voorbereid: hij had een zeer bijzonder Omega-polshorloge uitgekozen voor de feestelijke aangelegenheid.

Omega

Deze Speedmaster Chronoscope blaast de legendarische Speedmaster een nieuw leven in door hem een instrumentontwerp in de stijl van de jaren ’40 te geven. Het beschikt namelijk over drie onderscheidende timingschalen: een tachymeterschaal om snelheid te meten over een bepaalde afstand, een pulsometerschaal om hartslag per minuut te kunnen meten en een telemeterschaal om de afstand tot een bepaalde geluidsbron te meten.

Het uurwerk is 43 mm breed en heeft een zeer klassieke uitstraling. De verkoopprijs van dit horloge bedraagt ook maar liefst € 8.600. Zijn horloge is een ogenblik te zien in deze video waarin hij wordt aangekondigd als winnaar: