Met z’n 95,2 meter in lengte is superjacht Kismet één van de langste gevaartes die we kennen, ook al werd het jaren geleden al gebouwd in 2014. Het wordt beheerd door het Moran Yacht & Ship-charterbedrijf en is eigendom van de Pakistaans-Amerikaanse miljardair Shahid Khan, eigenaar van Premier League-voetbalclub Fulham FC.

Kismet van Lürssen

Dit bekroonde superjacht heeft een prachtig exterieurontwerp van Espen Espen Oeino en een decadent interieur door de bekroonde Reymond Langton Ontwerp. Denk aan grote, open ruimtes om te loungen en te dineren. Qua materialen is er gekozen voor exotische houtsoorten, handgemaakt textiel, marmer en leer.

Het exterieur valt, los van z’n omvang, op door de hoge ramen over alle dekken. Kismet biedt plaats aan 16 gasten in 8 weelderige passagiershutten en 28 bemanningsleden, waarvan de hoofdhut een eigen dek heeft, compleet met een jacuzzi en toegang tot het helikopterplatform van het jacht.

Kismet

Andere kenmerken zijn het riante zonnedek compleet met een zwembad, de full-service spa en een unieke intrekbare buitenhaard. De buidel van het jacht huist tevens diverse tenders en speelgoed opgeslagen in een garage die ook dienst doet als plek voor aerobics en wateryoga. Elders beschikt de sloep over een speciale clubruimte die ook kan worden omgebouwd tot een bioscoop.

Op het bovenste voordek is een ingebouwde jacuzzi die zo is gepositioneerd dat het ook dient als luxe observatieplatform. Voor landrotten die liever droog blijven, terwijl ze de kustlijn of de oceaan bekijken, zijn vier Stidd-stoelen strategisch rond de jacuzzi geplaatst om hetzelfde resultaat te bereiken, zonder het zicht te belemmeren van degenen die bubbelend de zonsondergang tegemoet gaan.

Sterrendom

Daarbij vertegenwoordigd Kismet ook een vleugje sterrendom. Medio 2018 werd het Duitse jacht namelijk gecharterd door niemand minder dan powerkoppel Jay-Z en Beyoncé, eigenaren van de duurste auto ter wereld, tijdens een vakantie in Italië. En in 2019 waren de dekken van Kismet deels het toneel van de Netlfix-film 6 Underground.

De charterkosten zijn € 1.200.000 per week, maar het staat dus ook te koop voor € 169.000.000. Althans, dat was zo. momenteel is de prijs op aanvraag. Belangstellenden kunnen zich melden bij bij Moran Yachts.