De McLaren P1 is een ongeëvenaarde supercar die de belichaming is van ultieme luxe en prestaties. Maar is deze sportwagen wel geschikt om uw kroost in mee te nemen? Nou, nu in ieder geval wel dankzij dit autostoeltje van koolstofvezel met schokbescherming.

Kinderstoel van BabyArk door een gerenommeerde auto-ontwerper

Het wordt wordt aangeprezen als ’s werelds veiligste babyzitje en wordt verkocht onder de naam BabyArk, ontworpen door Frank Stephenson. Hij is de ontwerper van onder meer de McLaren P1, maar ook andere toonaangevende sportwagens als de Ferrari F430, de Maserati MC12 én de Fiat 500. Het tijdschrift Motor Trend omschreef hem niet voor niets als “een van de meest invloedrijke auto-ontwerpers van onze tijd”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door babyark (@getbabyark)

Volgens Stephenson zijn de veiligheidsvoorschriften voor autostoeltjes voor baby’s sinds 2000 niet meer bijgewerkt. Als gevolg hiervan zijn de meesten niet meer aan de norm voldoen. Zeker wanneer een auto beschikt over een hybridemotor met 900 pk en een acceleratietijd van slechts 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u, zoal de P1.

Dit motiveerde hem om een ​​geavanceerde stoel te ontwerpen die de meest kwetsbare passagiers de beste bescherming kan bieden. Hoewel de BabyArk meer dan die jaar geleden voor het eerst onthuld en zou oorspronkelijk in 2021 in de verkoop gaan, is het eerste model eindelijk beschikbaar om te pre-orderen.

’s werelds veiligste kinderstoel’

Om de kinderstoel – die is geschikt voor pasgeborenen tot 6-jarigen – tot een succes te brengen, werkte de Amerikaans samen met een Israëlisch bedrijf gespcialiseerd in hightech materialen. Zo bestaat het frame volledig uit koolstofvezel, terwijl de hoofdsteun is gemaakt van anti-schokpolymeer D30.

Kinderstoel

Mocht er toch een crash plaatsvinde, dan zijn er 14 sensoren, waaronder versnellingsmeters en gyroscopen, die een eigenaar vertellen of het veilig is om de stoel te blijven gebruiken. Bovendien krijgt de bestuurder een waarschuwing binnen op zijn telefoon via de bijbehorende smartphone-app.

Stephenson heeft verklaard dat de BabyArk meer dan 200 crashtests heeft ondergaan en dat reservering nu geopend zijn. U kunt een BabyArk voor $ 990 reserveren, verkrijgbaar in vier kleuren, en leveringen staan gepland vanaf 31 mei.