Afgelopen woensdag gaf Franse president Macron een interview over zijn ingrijpende pensioenplan. Echter was de bevolking van Frankrijk het op twee manieren niet met de Fransman eens. Ten eerste om wat zijn plannen zijn, en ten tweede wegens het peperdure horloge dat hij om zijn pols had terwijl hij het probleem aankaartte.

Het horloge van president Macron is ineens verdwenen

In Frankrijk braken massale rellen uit toen president Macron en premier Borne aangaven de pensioenleeftijd in Frankrijk met twee jaar de verhogen: van 62 naar 64 jaar. Hoewel dat voor ons Nederlanders niet als een enorm probleem klinkt, gezien wij tot ons 67e moeten ploegen, zijn de Fransen woest.

President Macron gaf afgelopen woensdag een interview over het pensioenplan. Het was een interview die door de Fransen sowieso al niet met open armen in ontvangst werd genomen, maar een aantal oplettende kijkers zagen nog iets anders in beeld. Sociale media werden bedolven door boze Fransen: Macron had namelijk een duur horloge om zijn pols hangen tijdens de uitzending.

Het opvallendste aan de verschijning van het horloge, is dat deze op een gegeven moment spontaan verdwijnd! De eerste tien minuten van de uitzending is het uurwerk om Macron’s pols te vinden, maar dan gebeurt er daarna iets gek. Macron’s handen verdwijnen onder te tafel, waarna het lijkt alsof hij zijn horloge afdoet en weglegt, voordat zijn handen terugkeren. U raadt het al; ditmaal zonder horloge.

De Franse bevolking is woedend na het zien van het interview. Met dit horloge bewijst Macron een ‘president van de rijken’ te zijn, vinden ze. Zo schatten critici de waarde van het horloge op maar liefst € 80.000.

Het Élysée spreekt de beschuldigen tegen

Het Élysée-paleis, de officiële residentie van de president, ontkennen deze beschuldigingen. Zij geven aan dat president Macron het horloge af zou hebben gedaan omdat het veel lawaai zou maken op de tafel. Verder zegt het paleis dat de klok van Macron beduidend minder waard is dan de € 80.000 die geclaimd wordt door critici.

Het Élysée zegt dat Macron een gepersonaliseerde Bell & Ross BR V1-92 droeg, in zilver met blauw. Dit uurwerk zou een geschatte waarde hebben tussen de € 1.600 en € 3.300.”Hij draagt het al ruim anderhalf jaar zeer regelmatig”, klinkt de verklaring van Macrons kantoor.