Gedurende zijn loopbaan als bikkelharde vechter, gebruikte de drievoudig wereldkampioen Mike Tyson bijna altijd wel cannabis. In 2005 hing de voormalige zwaargewichtkampioen zijn bokshandschoenen aan de wilgen, maar hij kon geen afscheid nemen van de rookbare plant, die in sommige delen van Amerika bijna net zo gewoontjes is geworden als in Nederland. Alsnog heeft Tyson besloten een gloednieuwe coffeeshop in Amsterdam te openen!

Bokslegende en wiet-liefhebber Mike Tyson

In zijn carrière heeft hij maar liefst 58 gevechten gespeeld, waarvan hij er 50 heeft gewonnen. Volgens hem is dat deels te danken aan cannabis. Niet alleen tijdens, maar ook wanneer hij moest revalideren vond hij zijn steun en toeverlaat in het rookbare hennepplant.

De bokser geeft toe zelf al decennia lang marihuana te gebruiken. “Ik heb meer dan 20 jaar op het hoogste niveau partijen gebokst. Daardoor vertoont mijn lichaam veel slijtage. Om mijn zenuwen te kalmeren en de pijn van onder meer twee operaties weg te nemen, ben ik dit gaan gebruiken,” vertelde hij ooit in een interview.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TYSON 2.0 (@itstyson20)

In 2018 opende Tyson een wietboerderij in Californië City, honderd kilometer van Death Valley National Park, genaamd Lollapalooza van cannabis’. Maar waarom in Californië? Sinds begin 2018 mag in de westerse staat legaal cannabis gebruikt worden, terwijl in veel andere omliggende staten het gebruik van wiet officieel nog verboden is.

Coffeeshop Tyson 2.0

Blijkbaar bevalt deze onderneming wel, want hij gaat uitbreiden. En wel naar Nederland. Recent kondigde Mike Tyson in een persbericht aan dat er een nieuwe coffeeshop onder zijn naam geopend gaat worden. De Tyson 2.0 wordt geopend in onze geliefde hoofdstad Amsterdam. “Hier kunnen fans genieten van mijn favoriete producten. Ik heb ze allemaal uitgeprobeerd en getest en ik kan niet wachten om enkele van mijn meest geliefde producten met Europa te delen,” zegt hij.

De coffeeshop van Mike Tyson bevindt zich in de Spuistraat en werd vrijdag 24 maart officieel geopend. Dus als u interesse heeft, kunt u nu binnenwandelen en zelf ondervinden wat de locatie allemaal te bieden heeft. En misschien treft u de bokskampioen zelfs aan. Win-winsituatie.