Als u Miljoenenjacht al eens heeft gezien, weet u wat er op het spel kan staan voor de kandidaten. Ze kunnen de zaal verlaten als miljonair, door mee te spelen en te hopen dat ze de finalist kunnen worden, maar voor het zover is moeten ze niet alleen geluk hebben, maar ook doorzettingsvermogen opbrengen.

Hoe werkt Miljoenenjacht?

Het meedoen aan Postcodeloterij Miljoenenjacht is niet eenvoudig. Als deelnemer van de Postcodeloterij kunt u meedoen aan de Miljoenenjacht. In de studio komen 500 deelnemers te zitten, verdeeld over 10 groepen die elk een wijk vertegenwoordigen. De eerste ronde worden er pittige vragen gesteld, waarna er vijf deelnemers overblijven. De twee die de vragen het best en snelst beantwoorden, mogen als eerst de zaal in om te kiezen voor een uitstapbedrag of om de strijd tegen elkaar op te nemen voor een finaleplek. De finalist kiest daarna een koffer uit waar diegene voor zal spelen. De koffer blijft dicht tot het einde van het spel.

Daarna mag de finalist één voor één de koffers openmaken, waardoor verschillende bedragen verdwijnen. Tussendoor kan de finalist bedragen aangeboden krijgen om te stoppen met het spel. De hoogste prijs die in het spel gewonnen kan worden is € 5 miljoen. Een zeer spannend spel, zeker als de grote bedragen één voor één verdwijnen van het scherm.

Lia viel met haar neus in de prijzen

Afgelopen zondag was er weer een gloednieuwe aflevering van de bloedstollende spelshow op televisie. Linda de Mol kon haar ogen niet geloven toen deelneemster Lia uit Woerden in de voorronde al meteen een vraag het snelst correct wist te beantwoorden. De vrouw koos na overleg met haar dochter om een plek achter de desk te nemen naast vier andere deelnemers om verder te kunnen spelen. Daarmee sloeg ze het aanbod van een elektrische BMW af.

Toen Linda de Mol de laatste vraag stelde, beantwoorde tot haar verbazing de deelneemster deze opnieuw het snelst correct. “Ik geloof mijn ogen niet, Lia dit wordt jouw avond”, zei De Mol. Maar toen Lia een koffer deed openen, kwam er € 500 uit. Dat betekende dat alle stadsgenoten uit haar vak sowieso naar huis gingen met € 500! Zo maakt men nog eens vrienden.

Helaas voor Lia was haar geluk niet eeuwig. Ze mocht dankzij haar winsten in ronde één, doorgaan naar de tweede ronde. Echter viel ze hier helaas af. Maar ze heeft wel een aantal mensen blij mogen maken met een paar honderd euro, dus heel ongelukkig zal ze niet zijn.