Pakhuizen, fabrieken, scholen en religieuze gebouwen. Tegenwoordig verliezen ze hun oorspronkelijke functie, maar blijken ze – na de nodige restauratiewerkzaamheden – uiterst geschikt om te fungeren als een volwaardig huis. En daar hoeft zeker niet de hoofdprijs voor betaald te worden. Dat blijkt wel uit de vraagprijs van deze kerktoren in het dorp Halfweg vanwaar u uitzicht heeft op Amsterdam, Haarlem, Schiphol en recreatiegebied Spaarnwoude.

Bewaard gebleven kerktoren getransformeerd tot tweekamer appartement

De toren is oorspronkelijk onderdeel geweest van de Protestantse kerk, de Grote Kerk, die in 1928 is ontworpen, maar uiteindelijk gesloopt moest worden vanwege teruglopende bezoekersaantallen.

Kerktoren

Echter is de toren behouden gebleven vanwege zijn “beeldbepalende waarde voor Halfweg” en tegenwoordig is het te karakteriseren als een uniek en luxueus tweekamer appartement (52 m²) met energielabel A, verdeeld over drie woonlagen en gelegen in de kerktoren van het prachtige appartementencomplex Torenzicht. Met een oppervlakte van circa 52m² is dit appartement een waar juweel te noemen en biedt het niet alleen comfort en gemak, maar ook een gevoel van exclusiviteit en grandeur.

Kerktoren-02

De woonkamer van het appartement is gelegen op de zesde etage en biedt door de verscheidene ramen een adembenemend uitzicht op de omliggende steden en natuurgebieden. Het interieur oogt strak vanwege de witte muren en de zwarte raamlijsten. Via een vlizotrap is de zeer ruime bergzolder te bereiken, die maar liefst 19 m² groot is en inpandige uurwerken van de toren bevat.

Redelijke vraagprijs op Funda

Het appartement beschikt over een eigen parkeerplaats en separate berging, evenals een lift die uitkomt op de derde etage van het gebouw, waardoor bewoners met het grootste gemak toegang hebben tot hun unieke woning. Hoewel het ongetwijfeld gaat om een felbegeerde locatie en een authentiek pand, vinden we de vraagprijs zeer redelijk. Met een vierkantemeterprijs van € 7.212 komt de totale vraagprijs uit op minder dan vier ton, namelijk € 375.000.