Heeft u er altijd al van gedroomd om de gitaar van één van uw favoriete artiesten ooit in uw handen te mogen houden? Veel muziekliefhebbers zullen die droom vast hebben, maar sommigen wachten niet tot die droom vanzelf uitkomt: zij nemen het hef in eigen handen. De afgelopen tijd zijn er opvallend veel inbraken bij muziekstudio’s en de daders hebben tonnen aan gitaren en microfoons buitgemaakt.

Opsporing Verzocht: inbraken in muziekstudio’s

Dat werd duidelijk in het tv-programma Opsporing Verzocht. De agente die aanwezig was bij de uitzending roept mensen op om verkoopsites als Marktplaats in de gaten te houden voor deze spullen. Ook wil de politie muziekstudio’s waarschuwen om extra op te letten en hun spullen goed te beveiligen.

Het is nog niet duidelijk of het om één dadergroep gaat. Eén van in totaal drie inbraken vond plaats in het Noord-Brabantse Hoogeloon. De eigenaar kreeg in de vroege ochtend een inbraakmelding, waarna hij meteen naar zijn studio is gereden. Helaas waren de daders al gevlogen tegen de tijd dat hij aankwam. Hij trof een raam met veiligheidsglasaan dat met grof geweld vernield was.

De daders leken voorkennis opgedaan te hebben, gezien zij alleen in één ruimte van het gebouw zijn geweest en maar liefst meer dan 80 microfoons hebben meegenomen met een totaalwaarde van € 300.000. Zo zou het gaan om onder andere microfoons van Sennheiser, Microtech en Neumann.

Ook in Doorn is recent een inbraak geweest in een muziekstudio. Echter is het de dader(s) niet gelukt om de ruimte met de apparatuur te bereiken, waardoor ze met lege handen vertrokken zijn.

Gitaren van Kensington-gitarist gestolen

Verder is er ook een inbraak geweest in een muziekstudio in Benschop. Hier is een grote hoeveelheid aan apparatuur gestolen, waaronder een aantal dure microfoons en gitaren. Een paar van de gitaren die zijn verdwenen waren ook van niemand minder dan de gitarist van de bekende band Kensington, Casper Starreveld. “Drie daarvan zijn mij heel dierbaar”, zegt Starreveld in de uitzending.

Het gaat hier om de volgende gitaren: een rode Gibson ES-335, een sunburst Fender Stratocaster en een zwarte Gibson Les Paul. Starreveld is vooral aan de rode Gibson heel gehecht. Hij hoopt dat mensen oplettend zijn als ze struinen op het internet en meteen de politie, Opsporing Verzocht of hemzelf inlichten als ze één van de gitaren hebben gevonden. “Ik geloof wel in karma, die dief stapt vast een keer op een scherp stukje lego.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Casper Starreveld (@casperstarreveld)

Opsporing Verzocht vraagt om getuigen van de inbraken, of mensen die eventueel camerabeelden hebben van de incidenten. “De dieven moeten met meerdere personen zijn geweest, mogelijk met een bestelbusje denken we,” zegt de agente tijdens de uitzending. Als u iets heeft gezien, of één van de instrumenten bent tegengekomen, neem dan alstublieft contact op met de politie of kijk op de website van Opsporing Verzocht hoe u verder tips kan doorgeven.