Turbulentie is een veelgenoemde reden bij mensen met vliegangst. De verschijning is al eng genoeg als u gewoon rustig in uw stoel zit, maar bij een eersteklas passagier van vliegmaatschappij Emirates sloeg de turbulentie toe op het moment dat ze een douche nam. Ze maakte een video en plaatste die op TikTok. Ze laat zien hoe het eruit ziet en wat het bijbehorende veiligheidsprotocol is.

Emirates-passagier plaatst turbulentie-video op TikTok

Bijna iedereen die wel eens heeft gevlogen zal het ongetwijfeld een keer meegemaakt hebben. Turbulentie is een luchtstroming bestaande uit verschillende wervels in variërende grootte. Het zijn veel stromingen tegenover de hoofdstromen, met draaiingsassen in verschillende richtingen.

Dat zorgt ervoor dat het vliegtuig beweegt. Turbulentie kan vaak geen kwaad, maar kan toch ook gevaarlijk zijn. Zo raakten in december tientallen mensen gewond tijdens een vlucht van Hawaiian Airlines van Phoenix naar Honolulu toen turbulentie ervoor zorgde dat zowel personen als voorwerpen door de cabine vlogen. Uiteindelijk raakten 11 personen ernstig gewond. Bij landing in Honolulu werden zij afgevoerd naar lokale ziekenhuizen.

Hoewel turbulentie van een dergelijk niveau uiterst zeldzaam is, is het toch handig om te weten wat u in zo’n situatie dient te doen. Daartoe heeft TikTok-gebruiker ‘The Luxe Travel Couple’ een video geplaatst die u uitlegt wat te doen als er turbulentie is en u op 12 kilometer hoogte onder de douche staat. Dat geldt uiteraard enkel voor eersteklas Emirates-reizigers.

@luxetravelcouple Replying to @Tak Am here’s what to do in case of turbulence mid shower on the Emirates a380 shower spa’s 🚿 #planetok #emirates #emiratesfirstclass #emiratesa380 #firstclass #firstclassflight #firstclasstravel ♬ Lofi Vibes – Gentle State

“Dit is wat je moet doen in het geval van turbulentie midden in de douche op de Emirates Airbus A380-douchespa’s”, zo luidt het commentaar bij de video. In de video legt The Luxe Travel Couple uit: “Bij turbulentie wordt u geadviseerd om op het bankje in de douche te gaan zitten en u vast te houden aan de reling. Er is geen veiligheidsgordel en u hoeft niet terug te keren naar uw stoel, tenzij er een noodgeval is.”