De Pontsteiger, bijgenaamd het ‘Miljoenengebouw’, staat symbool voor de rijkdom van de Nederlandse hoofdstad. Een van de penthouses van het appartementencomplex met maar liefst 415 m² staat al een aantal jaar te koop, maar omdat de eigenaar, niemand minder dan Mollie-oprichter Adriaan Mol, er maar geen slag uit lijkt te slaan, kunnen gegadigden het ook van hem huren.

Adriaan Mol verhuurt penthouse voor duizelingwekkend bedrag

Mol kocht de hemevilla van horeca-ondernemer Won Yip, die de totale bovenste verdieping had opgekocht en opgedeeld in vier penthouses, maar komt er niet meer van af.

Diverse prijsverlaging leverde geen resultaat op. Hoewel het in mei van 2020 te koop stond voor € 8.800.000, kunt u de sleutels nu overnemen voor € 7.150.000, ofwel € 17.229 per vierkante meter,. Maar nu ook die vraagprijs geen koper oplevert, is het sinds kort mogelijk om de woning te huren.

Volgens de makelaar is dit penthouse “de definitie van een nieuw woonniveau in Amsterdam” en heeft de volgende bewoner een “ongeëvenaard filmisch uitzicht op het omringende stadsbeeld.” In bijzonder vanaf de patio van 31 m² en het balkon van 24 m².

De hoogtepunten van het interieur  zijn de op maat gemaakte marmeren eettafel, de strak afgewerkte keuken, de grote, open leefruimtes, de fitnessruimte en de sauna. Ondanks de honderden vierkante meters zijn er slechts twee á drie slaapkamers.

Adriaan Mol-Pontsteiger-02

De penthouse-verdieping bevindt zich op de 25e etage op 60 meter hoogte en als een subtiele verwijzing naar de geschiedenis van de locatie als houten dokken, zijn alle buitenplafonds bekleed met hout, wat het gebouw een tevens ’n warme sfeer geeft, terwijl de badkamers bestaan uit marmer.

Vindt u een kwart ton aan huur per maand niet zo’n gek idee? Neem dan contact op DSTRCT Amsterdam en wie weet is Adriaan Mol binnenkort wel uw huurbaas.