De vleesgerechten van internetsensatie Salt Bae zijn diverse keren bekritiseerd door een leger online critici, dat we bijna vergeten dat er restaurants bestaan die er een nog opmerkelijkere wijze op nahouden. Zo is er een restaurant in Dubai die een gouden steak, Australische Wagyu-biefstuk, van meer dan $ 250 serveert, waar de presentatie de show steelt.

Steakhouse ‘Rhain’ in Dubai

“Rhain Dubai is de perfecte bestemming voor alle liefhebbers van vlees, eten en wijn die perfectie, elegantie en savoir-faire nastreven!”, staat op de eigen website. Het is een van de nieuwste en beste steakhouses in Dubai en moet hét etablissement zijn voor mensen die op zoek zijn naar “uitzonderlijke eersteklas vleeswaren, een verbazingwekkende weergave van verse zeevruchten en uitstekende kenmerkende gerechten die een explosie van verbazingwekkende smaken garanderen” die worden bereid in een open keuken op een authentieke houtskoolgrill.

Ze serveren naar eigen zeggen de beste kwaliteit vlees van over de hele wereld, waaronder Wagyu-rundvlees en A5 Kobe-rundvlees. Een breed aanbod dus, maar er is een steakaanbod waar mensen van over de hele wereld versteld van staan. Deze specifieke ervaring doet momenteel de ronde op sociale media, waarbij de clip van Trevaun Alexander John opnieuw is gepost op het populaire Instagram-account Memezar, waar het miljoenen keren is bekeken.

Zoals te zien in de video is het steakgerecht bezaaid met een laag bladgoud die door het personeel, gekleed in legeruniformen en gewapend met geweren, geëscorteerd wordt naar de tafel. De steak is geplaatst in een zwarte koffer met goudkleurige bekleding en zodra de rookpluim na het openen van de koffer wegtrekt, kan een werknemer met een schort, zwarte handschoenen en een wit overhemd het gerecht serveren aan de hongerige klanten.

“Veel mensen zijn verbaasd als ze de presentatie van de met goud beklede biefstuk zien, vooral wanneer de soldaten in hun militaire kleding binnenkomen op het ritme van de dramatische muziek”, zei chef-kok Anas Choubani in een interview met CNN.

Kritiek op social media

Hoewel sommigen de manier van presenteren indrukwekkend vinden, is het duidelijk dat de meesten nogal kritisch zijn en reacties plaatsen met een spottende toon. “Ik denk dat ze het geluk hebben om op zijn minst een show te krijgen”, luidt een van de meest gelikte reacties onder de herplaatste video. “Op andere plaatsen betaal je hetzelfde of meer en krijg je niets interessants, ik rechtvaardig de prijs niet, maar dat zijn rijke mensenrestaurants. Voor ons normale mensen zal het nooit zin hebben als het meer dan $ 50 kost.”

“Alleen voor validatie van sociale media”, schrijft iemand anders in de reacties onder de video, terwijl een ander de hele gebeurtenis ronduit ‘gênant’ noemt. Dubai is echter niet de enige plek waar steaks op deze manier de keuken uitkomen. Bij Papi Steak in Miami moet personeel ook de kleedkamer in wanneer iemand een gouden steak besteld. Zie hieronder hoe het daar aantoe gaat.