Bent u op zoek naar een nieuwe manier om te genieten van de overweldigende pracht van de natuur, zonder in te hoeven leveren op? Dan hebben Porsche en Airstream wellicht dé oplossing voor u! In de vorm van een hypermoderne caravan.

Futuristische caravan van Porsche en Airstream onthuld

De twee prominenten uit de wereld van mobiliteit, waarbij comfort hoog in het vaandel staat, hebben de handen ineengeslagen om een futuristische caravan te ontwikkelen. Het resultaat is een opvallend voertuig van zo’n vijf meter lang, die ontworpen is om te worden getrokken door een kleine SUV of elektrische auto en volgt Porsches eerdere avonturierspakket op: een hardcase-cover waardoor ieder model wordt omgetoverd tot een kampeerklare auto.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Airstream Inc. (@airstream_inc)

Airstream Studio F.A. Porsche Concept Travel Trailer

Een van de belangrijkste kenmerken van deze caravan, genaamd de Airstream Studio F.A. Porsche Concept Travel Trailer, is de verbeterde aerodynamica en het gebruik van duurzame materialen. Dit heeft geleid tot een lichter en efficiënter voertuig, met een gestroomlijnd en elegant ontwerp. Het is niet alleen een lust voor het oog, maar draagt ook bij aan een betere rijervaring.

“Innovatie is de kunst van het ontdekken van het mogelijke’, zegt Bob Wheeler, president en CEO van Airstream. “Onze samenwerking met Studio F. A. Porsche heeft getalenteerde nieuwe ogen en geesten bij elkaar gebracht, in ons nooit eindigende proces om de Airstream-ervaring te verbeteren. Het is een frisse ontwerpbenadering die gericht is op het bereiken van een bredere, meer diverse basis van potentiële klanten.”

Porsche en Airstream-03

De binnenzijde van de caravan heeft een modern en strak design met een bed, keuken en inklapbare tafel. Om ‘m toekomstbestendig te maken is het dak van de caravan voorzien van geïntegreerde zonnepanelen en er is een lithium batterijpakket aanwezig, zodat reizigers ook off-grid kunnen kamperen. Wanneer de caravan niet in gebruik is, kan deze eenvoudig worden opgeborgen in een standaard garage.

Vooralsnog is het een concept, maar hoe tof zou het zijn om er daadwerkelijk een aan te schaffen? Voor het zover is raden we aan om de onderstaande video te bekijken zodat u een beter beeld heeft van hoe het eruit zou komen te zien.