Reislustige personen kiezen ervoor om te wonen in een camper of ‘motorhome’, zoals ze dat in de Verenigde Staten veelal noemen. Ze willen graag de vrijheid om hun huis overal mee naartoe te kunnen nemen, maar hoewel er een stigma heerst dat dit nogal minimalistisch en armoedig is, bewijst deze motorhome, gezien als de snelste in zijn soort, het tegendeel.

De GMC-camper met maar liefst 700 pk

Deze GMC-camper gaat al een tijdje mee. Het bakbeest dateert namelijk uit 1977, maar dat doet echter geen afbreuk aan de hedendaags staat en zijn opvallende uiterlijk. De kleuren zijn een mix van wit, zwart en geel, die met bliksemschicht-patronen de camper bedekken.

Motorhome

Dat stoere uiterlijk past zeker wel bij de kracht van het 6-wielige voertuig. De topsnelheid van de camper is maar liefst 200 kilometer per uur. Voor een camper van die leeftijd is dat zeker weten hoog. En hoe komt deze mooie wagen aan die snelheid? Door de V8 die maar liefst 700 pk tot zijn beschikking heeft.

De camper is straatlegaal, wat inhoudt dat er op de openbare wegen mee gereden mag worden. Echter zijn de originele keuken, badkamer, bed en andere voorzieningen verdwenen om het gewicht te verminderen en daarmee de topsnelheid te kunnen maximaliseren. Wel is er een passagiersstoel, rolkooi en brandstofcel in de wagen aanwezig. De op maat gemaakte cockpit bevat aluminium dashboardpanelen en een instrumentenopstelling met een datalogger. Het camerasysteem biedt zij- en achteraanzicht buiten het voertuig.

Motorhome

Deze GMC-motorhomes zijn tegenwoordig zeer verzamelbaar, en deze is uniek in zijn soort. Ook zou de koper, indien gewenst, er opnieuw een volledig functionerende camper van kunnen maken door er opnieuw een badkamer, bed en keuken in te plaatsen. Met die grote V8 zouden er dan nog steeds voldoende prestaties zijn.

De vraagprijs van deze prachtige camper bedraagt maar liefst $ 95.000, wat omgerekend zo’n € 89.000 is.

Motorhome