Als men wat meer geld te besteden heeft, zoeken ze vaak een grotere woning. Er moet nu eenmaal plek zijn om een zo’n luxe en extravagant leven op na te kunnen houden. Een Australisch stel dacht daar anders over. Zij bouwden een tiny house gevuld met alle luxe dat een mens zich maar kan wensen. En dat voor de prijs waar in Amsterdam parkeerplaatsen voor verkocht worden.

Een tiny huis midden in een prachtig berglandschap

Matt Hobbs en Lisa Tranter, oprichters van bedrijf Tailormade Tiny co., beschouwen hun tiny house als een high-end, luxe woning die past bij hun behoeften en wensen. Gelegen in de prachtige Blue Mountains in Australië heeft deze tiny house meer dan de gemiddelde rijtjeswoning. “Alleen omdat het klein is, wil nog niet zeggen dat het alle luxe moet missen die het leven te bieden heeft,” deelt het stel in een interview.

Tiny House

Zo hebben ze een compleet functionerende keuken met verschillende grote apparaten, zoals een koffiemachine en een marmeren werkblad. Ook de woonkamer komt niets te kort. Hoewel het een krappe bedoeling lijkt, heeft de ruimte een grote televisie en een grote comfortabele bank. Op gebied van comfort komt het stel zeker niets te kort.

Tiny house

Verder is de woning eigentijds ingericht met een oog voor de omgeving. Het huis beschikt over vele ramen die op strategische manieren zijn geplaatst om zo veel natuurlijk licht in het huis te krijgen. Dit bevorderd ook het zicht op de fantastische, natuurlijke omgeving waar het pand zich in bevindt.

Vanuit de keuken er een trap die leidt naar de slaapruimte. Hier is uiteraard net aan genoeg ruimte voor een bed, maar het geeft een gevoel van rust en laat het net lijken alsof u permanent op vakantie bent. Wie wil dat nou niet? Achter de keuken bevindt zich de badkamer, die evengoed weer is aangevuld met alle wensen van een stel die er graag luxe op naleeft.

Veranda met tuinset, barbecue en zonnewering

Rechtstreeks buiten het huis is er een veranda compleet met gezellig tuinset, barbecue en zonnewering. Het kijkt op een prachtig berglandschap met fantastische natuur. Wederom een plaatje die de meeste mensen als vakantie zullen beschouwen, maar Matt en Lisa mogen dit dagelijks zien. Als u meer van deze woning wilt zien, kunt u een kijkje nemen op hun website.

Een luxe huis hoeft dus zeker niet enorm groot te zijn om alles te hebben wat u zich maar kan wensen. We hopen dat we u hebben geïnspireerd voor uw eigen tiny droomhuis!

Tiny house