Tom Egbers heeft gedurende zijn loopbaan als presentator van televisieprogramma’s een onmiskenbare indruk gemaakt op de Nederlandse omroepwereld. De 65-jarige journalist uit Almelo heeft zichzelf geprofileerd als een autoriteit op het gebied van sportjournalistiek, maar het zou volgens zijn vrouw niet goed met hem gaan nadat hij is beschuldigd van wangedrag op de werkvloer.

Tom Egbers heeft zijn stempel gedrukt

Met een carrière die meer dan drie decennia omspant, heeft Tom Egbers zijn stempel gedrukt op de Nederlandse televisiegeschiedenis. Maar nu NOS Sport onder vuur ligt en de voltallige hoofdredactie per direct is afgetreden na de onthullingen van grensoverschrijdend gedrag wordt ook Egbers niet gespaard.

In een artikel van de Volkskrant wordt geschreven dat hij een affaire zou hebben met een 22-jarige en toen daar een punt achter werd gezet, zou hij haar gepest hebben – in het bijzijn van meerdere collega’s. “Mijn man en ons gezin raakt dit allemaal zeer, zowel mentaal als fysiek”, schreef zijn vrouw Janke Dekker, die eveneens liet weten te stoppen als directeur van meldpunt Mores, in een persverklaring. “Wat er niet klopt is eigenlijk dat men een buitenechtelijke relatie van zo’n 15 jaar geleden die toen al in de pers is geweest, als het ware recyclet en daar een grensoverschrijdend sausje overheen gooit, alsof meneer Egbers degene is die dat alleen maar deed.”

Egbers heeft inmiddels ook zelf op de publicatie gereageerd en zijn spijt betuigd: “Ik kijk op deze hele periode terug als een uitzonderlijk verdrietige, waarin ik fouten heb gemaakt. Daarvan heb ik spijt. Ik kan het helaas niet terugdraaien.”

Zijn toekomst als sportjournalist is onduidelijk en onlangs werd duidelijk dat hij tijdelijk zijn werkzaamheden neerlegt. Vanwege de situatie trachten Tom en zijn echtgenote nu rust te vinden in hun twee-onder-een-kapwoning in het vooraanstaande Huizen, het Gooische plaatsje waar bijvoorbeeld ook Linda de Mol resideert. Mogelijk zelfs weer samen met iemand anders die ook beticht wordt van overschrijdend gedrag: Jeroen Rietbergen, ofwel ‘vieze Jeroentje’

Foto: Bekende Buren

Twee-onder-een-kapwoning in het Gooische Huizen

Enfin, Tom en Janke betrokken deze twee-onder-een-kapwoning in 2020 voor een bedrag van € 900.000 nadat zij hun optrekje in Amsterdam hadden verkocht voor een winst van € 1,5 miljoen. Zij hebben een hypotheek gevestigd op de woning in Huizen van iets meer dan € 980.000.

Foto: Bekende Buren

Deze prachtige woning, gesitueerd in een pittoresk straatje, beslaat een oppervlakte van 220 vierkante meter en bevat vijf slaapkamers en een badkamer. De keuken is buitengewoon luxueus uitgerust met diverse inbouwapparatuur. En uiteraard is de tuin vorstelijk van omvang.

Bekijk meer foto’s van het interieur en exterieur van de woning op de website van Bekende Buren.