Iedere Nederlandse muziekliefhebber is bekend met het repertoire van Frans Bauer, geboren als François van Dooren. ‘Heb Je Even Voor Mij’, ‘Als Sterren Aan De Hemel Staan’ en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Niet alleen scoort zijn muziek in  Nederland nog altijd prima, bij onze zuiderburen moet je ook niet raar opkijken als je een nummer van Bauer voorbij hoort komen.

Waar de puzzelstukjes voor Frans Bauer samenvielen

In 1994 maakte de nu 48-jarige zijn doorbraak mee, terwijl hij lang daarvoor al zeker wist dat hij zanger zou gaan worden. Op zijn 9e bracht hij al een eerste lied uit. Hier heeft hij toentertijd niks mee gedaan, maar op zijn 15e pakte hij het op en promootte hij het lied door langs de deuren te gaan. Dit nederige begin mondde uit in meerdere hitsingels.

Dit zijn niet de enige dingen waar de geboren Rosendaler zijn geld mee verdient. Hij is namelijk ook te zien in realityshows en presenteerde televisieprogramma’s zoals Vive la Frans, Bauer’s Zigeunernacht en misschien meest bekend: Bananasplit.

Verder nam hij deel aan De Beste Zangers Van Nederland en sinds begin 2020 is hij samen met zijn familie te zien in De Bauers in Argentinië. In 2021 kwam hij met het programma Tour De Frans op Videoland, waar 6 afleveringen van een uur van zijn gemaakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frans Bauer (@fransbauer)

Geschatte vermogen

Al deze programma’s en hits leveren hem uiteraard het een en ander op. Quote schatte het vermogen van de 49-jarige volkszanger rond de € 31 miljoen in 2012, maar dat is alweer járen geleden. In die tijd zijn er nog een hoop nieuwe nummers gemaakt en programma’s gepresenteerd.

Wat recenter deelde Quote dit opnieuw. In 2017 werd zijn vermogen geschat op € 14 miljoen. Bauer reageerde hier toentertijd nogal stellig op en probeerde het te ontkrachten. Na een grondiger onderzoek werd uiteindelijk toch geconcludeerd dat Quote geen misselijke schatting had gedaan.

Ruim een jaar hierna kwam ‘Bauer Holding’ met een jaarverslag. Hieruit bleek dat die € 14 miljoen nog aan de lage kant was. Hij bezat indertijd volgens het zakenblad alleen aan liquide middelen namelijk al € 13,5 miljoen. Daarmee komt hij aardig in de buurt van zijn concullega Jan Smit. Meer dan genoeg om een huis voor zijn nageslacht te kopen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frans Bauer (@fransbauer)