Zodra gebouwen de traditionele functie verliezen is het tijd mogelijk om het woningtekort ermee aan te pakken. Het zal de crisis absoluut niet oplossen, maar deze sigarenfabriek die is omgetoverd tot een industriële villa met een energielabel A verast Funda-kijkers.

Van sigarenfabriek tot stijlvolle villa met authentieke details

Qua architectuur heeft het zes slaapkamer tellende pand enkele overeenkomsten met de prachtige Witte Dame in Eindhoven en het is ideaal gelegen in de Brainport-regio, dichtbij allerlei bossen én ASML. De volgende bewoner moet er dus rekening mee houden dat er een medewerker van het hightechbedrijf kan aanbellen om de woning over te kopen.

Sigarenfabriek

Enfin. Binnen wordt u verwelkomd door een entree met notenhouten afwerking en een volledig om zijn as draaiende industrieel stalen deur. “Een droomhuis met een historie, waar rust, ruimte en verbinding op een unieke locatie samenkomen met behoud van authentieke elementen”, meent de makelaar.

Sigarenfabriek

De sfeervolle en toch industriële villa weet eenieder die haar betreedt op een positieve manier te verrassen en te betoveren. Het is een huis met een rijke historie waardoor de authentieke elementen tijdens de transformatie behouden zijn gebleven.

Tuin van circa 380 m² met optie tot de bouw van een bijgebouw

De sfeervolle living van ongeveer 76 m² heeft hoge authentieke plafonds, een ecodesign haard en ligt direct aan de keuken professionele keuken.

Buiten kunt u genieten van een overvloed aan ruimte, zonlicht, privacy en rust. De villa heeft een grote tuin van circa 380 m² met verschillende zonneterrassen rondom, waardoor u de hele dag van de zon kunt genieten. Daarnaast zijn er natuurlijke schaduwzones gecreëerd door het plaatsen van meerdere bomen en een hoge haag met aansluitende schutting, wat u veel rust en privacy biedt.

Aan de voor- en zijkant zijn er meerdere parkeermogelijkheden en drie parkeerplaatsen op eigen terrein. Het buiten sluit naadloos aan bij het binnen, waardoor het een prachtig geheel vormt. Indien gewenst, kunnen er eenvoudig extra parkeerplaatsen worden gecreëerd zonder vergunning, en er kan zelfs extra worden gebouwd op het terrein.

In maart van vorig jaar werd er € 1.600.000 voor gevraagd, maar dit streven bleek onrealistisch. Daarom is de vraagprijs afgezakt naar € 1.495.000.